Societat

Morella ha celebrat el Dia Nacional de Romania

L'organització d'uns actes participatius per a tota la ciutat, diu molt de la total integració del col·lectiu en la societat morellana

Morella ha celebratdurant aquest cap de setmana, el Dia Nacional de Romania per vuitè any consecutiu. La festa tornà a comptar amb una degustació de productes típics d'aquest país i música en directe.

A més, una de les novetats d'aquest any ha estat la comunicació, a través d'una videoconferència, amb l'associació dels pobles més bonics de Romania. Cal recordar que Morella pertany a l'entitat dels municipis més bonics d'Espanya i amb aquesta connexió es podran conèixer els detalls de l'entitat homòloga en aquest país.

La festa del dia de Romania és un acte que s'ha consolidat en el calendari morellà i que any rere any incrementa la seva participació.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “l'organització de la celebració que realitza l'Oficina d'Integració i Cohesió Social és una mostra més de la total integració del col·lectiu de romanesos-morellans a la nostra localitat”. A més, afegeix que “aquest acte té molt bona acollida a la població, ja que ens permet conèixer noves coses de Romania, i que contribueixen a enriquir la nostra vivència en comú”

La festa nacional de Romania és el dia 1 de desembre, però sempre se sol commemorar unes setmanes després a Morella, per facilitar l'assistència del màxim de membres de la comunitat romanesa a la mateixa, donada la pluralitat d'ocupacions que tenen en el municipi.

Tot i això, l'Ajuntament de Morella sempre felicita a la comunitat de romanesos-morellans, el primer dia del mes, a través de les xarxes socials, la pàgina web municipal i altres mitjans.

La comunitat romanesa de Morella compta amb uns 300 membres, el que suposa més del 15% de la població total de la localitat, encara que aquesta xifra pot haver baixat una mica com a conseqüència de les dificultats econòmiques de la crisi.

En qualsevol cas, el compromís del consistori amb la comunitat romanesa és clar i s'aposta per la incorporació sense discriminacions a tots els nivells, aconseguida fonamentalment a nivell educatiu i de les generacions més joves, que permeten afirmar el satisfactori nivell d'integració en la societat civil morellana, que assumeix amb normalitat i constructivisme els canvis d'estructura en la seva població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes