Vallès Oriental

Witte y Solà redueix els costos de producció dels envasos d’alumini

L’empresa ha participat en un programa que vincula cura ambiental i competitivitat

El redisseny del tub d’alumini per a envasat ha incidit en una clara reducció dels costos de producció de l’empresa Witte y Solà, de Sant Fost.

L’empresa és una de les participants del programa Laboratori Econnovació, que impulsen l’Obra Social de La Caixa, la Fundació Fòrum Ambiental i en qual col·labora la patronal Foment del Treball. Aquest programa posa en relació les actuacions de millora ambiental amb la competitivitat de les empreses. És un programa variat que, entre les seves funcions hi ha la de difondre les actuacions més rellevants de les empreses que han pogut millorar la competitivitat gràcies a la introducció de criteris ecològics en les seves innovacions.

Witte y Solà, una empresa familiar fundada el 1968, es dedica a la producció de tubs d’alumini per a envasat. A través de l’alumini, aconsegueix un envàs reciclable i lleuger amb una mida ideal per contenir productes de certa densitat. Es presenta, a més, com un envàs adequat per protegir productes de sectors com la farmàcia, la cosmètica, l’alimentació i la indústria química.

Són envasos amb un disseny que ha evolucionat poc en els últims anys i que, en canvi, ha de competir amb materials més competitius des del punt de vista econòmic. Per això, a partir d’un treball intern a l’empresa, va definir noves solucions de disseny que van donar com a resultat un tub més lleuger i sense tap, aplicable a productes monodosi, i amb una aplicació d’esmalt transparent per fer visible que la primera matèria principal és l’alumini.

El resultat d’aquest treball interdepartamental a l’empresa ha estat una reducció del 15% en el cost unitari del producte (perquè s’utilitza menys material i és més barat de transportar). La firma ha pogut, d’aquesta manera, consolidar la cartera de clients i arribar a d’altres que volen aportar valor ambiental a la seva cadena de producció. Per a l’empresa, a més, suposa reduir la dependència a les elevades fluctuacions de preu i disponibilitat de la primera matèria principal, l’alumini.

A la comarca, també ha incorporat millores ambientals KH Lloreda, de Canovelles. L’autoexigència en qüestions ambientals li va permetre obtenir la primera ecoetiqueta per a un producte desgreixador. Destaca per la seva reducció de residus.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona