Societat

Renoven el conveni per la seguretat a les centrals nuclears

S'actualitza després de 24 anys i estableix la coordinació del personal i els cossos d'emergència en cas d'incident

El Departament d'Interior de la Generalitat i l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) van firmar ahir la renovació del conveni de col·laboració signat el 1991, amb la qual s'actualitza la coordinació dels efectius de seguretat i emergències públics amb els propis de cada central nuclear en cas d'incident.

Entre les novetats que ha incorporat la revisió, es troba que el personal de les centrals adoptarà el procediment d'actuació del cos de Bombers de la Generalitat, així com la introducció d'avenços en la formació dels bombers pel que fa a la intervenció en nuclears i els riscos radiològics. D'altra banda, s'adeqüen i actualitzen els criteris de protecció radiològica d'acord amb el pla d'emergència nuclear de Tarragona (PENTA).

Segons recull l'ACN, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, es va comprometre també a fer arribar al govern de l'Estat les queixes dels municipis en àrees nuclears sobre aspectes com ara la falta de vies d'evacuació i el mal estat de la megafonia, que podrien ser un problema en cas que hi hagués un incident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia