Osona/Ripollès

Xavier Rierola serà el cap de llista d’ERC a Seva

L’exportaveu de CiU ara edil no adscrit sumarà a la candidatura com a independent l’actual alcalde, Èric Vila.

L’exportaveu de CiU a Seva i actual regidor no adscrit, Xavier Rierola, serà el candidat d’ERC a les properes municipals. Rierola incorporarà a la candidatura com a independent l’actual alcalde, Èric Vila, d’Unió Municipal. Aquesta formació independent i ERC han arribat a un acord per concórrer junts als comicis.

D’aquesta manera, es resol la incògnita sobre el futur polític de Rierola, que juntament amb els altres quatre regidors convergents va abandonar les sigles de CiU a mig mandat, i també el de Vila. Vila va oficialitzar que no repetiria com a cap de llista i que es postularia com a president de la futura Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). L’acord entre ERC i Unió Municipal li permetrà sumar-se a la candidatura per optar a ser regidor a Seva. A banda de Vila, els republicans integraran com a independents altres candidats procedents d’Unió Municipal i també exmembres del grup municipal de CiU. Rierola, que l’any 2011 va ser el número 2 de CiU, ara es convertirà en cap de llista d’ERC. “Serà una candidatura d’ampli espectre que pretén sumar sensibilitats diferents i ser plural des d’un punt de vista territorial perquè incorporarà gent de Seva, de [Sant Miquel] de Balenyà i de les urbanitzacions”, ha avançat Rierola.

Amb la carta de Rierola com a cap de llista i l’acord amb Unió Municipal, ERC espera recuperar la representació a Seva, on havia arribat a tenir l’alcaldia en dues etapes després de les eleccions de 1979 i 1987 amb Josep Palmarola. Quan Palmarola va abandonar les sigles d’ERC, els republicans no han tornat a aixecar el cap i en moltes ocasions ni tan sols han fet candidatura. L’any 2003, quan sí que van fer llista, no van obtenir representació. Ni el 2007 ni el 2011 van presentar candidatura. Ara mateix, l’únic candidat que es coneix és el d’ERC, Xavier Rierola. CiU, força més votada l’any 2011, és segur que farà candidatura però no ha fet públic amb quin cap de llista; els independents associats a PM tenen voluntat de fer llista però maduren amb quines sigles, i la CUP té prevista una reunió a finals de mes per prendre una decisió.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones a Catalunya el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona