Cinc pobles del Vallès Oriental i els Mossos signen un conveni per reorientar menors que tinguin o consumeixin drogues

Cinc municipis del Vallès Oriental -Figaró, Tagamanent, la Garriga, l'Ametlla del Vallès i les Franqueses del Vallès- i els Mossos d'Esquadra han signat aquest dimecres un conveni per actuar en menors d'edat d'entre 14 i 18 anys a qui s'enxampi consumint o en possessió de drogues. Aquest pla permetrà que els joves es puguin acollir a mesures alternatives, sobretot de caire educatiu, i s'evitarà el procés d'engegar un procés administratiu, que normalment acabava amb una multa. Els Mossos també han confirmat que estan treballant «amb altres poblacions de la Vall del Tenes» en convenis similars.

L'inspector en cap de la comissaria de Granollers, Lluís Estapé, ha explicat a que aquestes mesures «poden arribar a ser treballs per la comunitat, però es busca poder tenir un accés a aquests nois per part de professionals que puguin treballar amb ells i, si detecten alguna situació desencaminada, poder-hi buscar una solució». A més, Estapé ha ressaltat que aquest conveni servirà per ajudar als pares, que en aquests casos «a vegades es troben que no saben ben bé què fer». Estapé ha explicat que fins ara, quan s'enxampava un menor consumint drogues o en possessió d'elles, el procés acabava amb un procés administratiu i una sanció.

L'inspector en cap també ha ressaltat que el conveni té un avantatge respecte el signat fa uns mesos a Granollers: «Aquest cop s'ha signat amb cinc municipis a la vegada. Això evita impediments com el fet de trobar-se un noi d'una població amb qui no es té el conveni».

Pel que fa a l'ampliació del conveni cap a altres poblacions del Vallès Oriental, Estapé ha reconegut que s'està en converses amb altres municipis, tot i que no ha volgut dir de quins es tracta. Això sí, ha destacat que són pobles «de la Vall del Tenes».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet