territori

Rexam canvia l’acer per l’alumini a les llaunes de refrescos

La multinacional instal·lada a la Selva ha invertit 20 milions d’euros per a la reconversió

La multinacional britànica Rexam, instal·lada a la Selva del Camp des del 1992 i dedicada a l’empaquetat, etiquetatge i embalatge, ha passat a fabricar totes les llaunes de refrescos amb alumini com a matèria primera. Rexam compta actualment amb dues plantes a la península Ibèrica: Valdemorillo (Madrid) i la Selva del Camp, principal centre de producció de la multinacional a tot l’Estat. La companyia ha presentat, aquest dimecres, les novetats en la seva fàbrica del Baix Camp on ha invertit prop de 20 milions d’euros per reconveritr tres de les quatre línies que fins ara encara utilitzaven l’acer i fer al salt a l’alumini. Tot i que és més car d’otebnir i transformar, l’alumini és més dúctil i fàcil de reciclar; uns factors que han permès a Rexam optimitzar el procés de planta i que “garanteixen la continuïtat de la planta a la Selva”, tal i com ha certificat José Ignacio Comenge, president de Rexam Espanya.

Rexam va començar les seves passes a Catalunya el 1992. Aleshores, la companyia va establir converses amb el govern de Jordi Pujol amb la voluntat de trobar un punt de confluència, ben comunicat, i amb proximitat amb València. Va ser per aquest motiu, i per la determinació d’Ignasi Carnicer com a alcalde de la Selva, que van aplanar el camí a l’arribada del companyia. Inicialment, Rexam va inaugurar una línia dedicada a la fabricació de llaunes d’alumini; el 1995, es va obrir una segona línia d’alumini i, ja el 2003, es va inaugurar una nova línia passant tota la fabricació a l’acer. Passats 23 anys del seu aterratge a la Selva del Camp, Rexam ha fet d’aquest el seu principal pol de producció (s’hi fabriquen 120 llaunes per minut, mentre a Valdemorillo se’n produeixen 80 per minut).

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.