territori

El PSC collarà el govern de Reus per les escoles bressol i la residència Marià Fortuny

Vallès assegura que té el suport dels grups de l'oposició per aprovar dues mocions per reclamar el finançament de la Generalitat i l'obertura de places de residència

El ple de l'Ajuntament de Reus aprovarà dues mocions compromeses pel govern municipal i la Generalitat de Catalunya. Així es desprèn de les valoracions del primer secretari del PSC, Francesc Vallès, qui ha dit tenir el suport dels grups de l'oposició per reclamar al Govern el finançament tret a les escoles bressol, pel curs que ve, i l'obertura total de la residència Marià Fortuny. El socialista s'ha compromès, si es alcalde, a posar un topall màxim de 200 euros per plaça d'escola bressol i ha assegurat que obrirà el centre del Roser, tancat fa dos cursos. D'altra banda, Vallès ha criticat que el consistori i la Generalitat "decideixin" tancar una línia de P3 a La Vitxeta. "No hi creuen en aquesta educació", ha conclòs.

El grup municipal socialista portarà al plenari tres mocions de caràcter "social", que comptarien amb el suport dels grups de l'oposició i deixarien en solitari al govern municipal, en cas que voti en contra, segons les paraules del primer secretari, Francesc Vallès. La primera té a veure amb la decisió de la Generalitat d'eliminar la seva aportació al finançament de les escoles bressol públiques i la instància de demanar-li que rectifiqui. El socialista ha assegurat que aquesta mesura és il·legal perquè incompleix la llei d'educació catalana. "Nosaltres creiem en l'educació de 0 a 3 anys", ha dit.

En cas que la Generalitat tregui el finançament i Vallès sigui alcalde, aquest s'ha compromès a finançar les escoles bressol públiques i fixar un preu màxim de 200 euros al mes. "A Reus tenim els preus més cars", ha continuat al socialista, qui també ha indicat que reobrirà la llar d'infants de El Roser, gestionada per la Creu Roja i que costava al consistori "només" 20.000 euros. Vallès no entén com per aquest preu i sota l'excusa de la baixada de natalitat, es tanqués el centre.

Obrir completament la residència Marià Fortuny

El segon dels textos que els socialistes esperen aprovar és l'obertura total de la residència Marià Fortuny, després de l'anunci fet la setmana passada que es posarà en funcionament una planta amb 20 places públiques provinents d'Alforja. "És una presa de pèl dir que s'obrirà quan no es crea cap plaça pública", ha reblat Vallès, qui ha recordat que hi ha 400 persones en llista d'espera a Reus per entrar en una residència i ha subratllat que no existeix un informe econòmic que garanteixi la viabilitat del centre.

"L'hem demanat però encara no l'hem vist", ha dit el socialista, qui ha afirmat que es pot donar el cas "que els ciutadans de Reus no se'n beneficiïn de l'obertura de la residència, i a més, hagin de sufragar amb els seus impostos les despeses del manteniment del centre", entenent que hi poden haver pèrdues amb només una planta en funcionament. Des del PSC indiquen que una plaça privada de residència, com les que s'ofertaran, costa "entre 1.500 i 1.800 euros", uns preus "que són inassumibles per la majoria".

D'altra banda, la tercera de les mocions té a veure amb la demanda d'aconseguir que l'Hospital de Sant Joan sigui de nivell 5 i no acabi perdent, segons alertaven els socialistes, 15 milions d'euros de finançament.

175 places menys de P3 en tot el mandat

Per acabar la seva intervenció, Vallès ha criticat durament la decisió de la Generalitat de Catalunya, amb la connivència de l'Ajuntament de Reus, d'eliminar una línia de P3 a l'escola La Vitxeta, de cara el curs que ve. "És un complet desastre el que s'ha fet a nivell educatiu durant aquests anys", ha afirmat el socialista, qui ha recordat que durant aquest mandat s'han eliminat fins a 175 places de P3.

Des del PSC pensen que "en realitat", Generalitat i Ajuntament "busquen que hi hagi menys demanda a l'escola, perquè només hi haurà 8 places per fer la preinscripció", tenint en compte que si s'oferta una línia de 25 places, 17 ja estan cobertes per germans que cursen a l'escola. "Farem tot el que estigui a les nostres mans per revertir aquesta situació", ha conclòs Vallès.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona