Societat

Reprenen la recerca del caçador desaparegut al pantà de Canelles

Els equips de rescat divideixen el pantà en quadrants per tal de rastrejar tot el perímetre i no repetir zones

L'home, un veí de Barcelona de 64 anys, va desaparèixer el dissabte quan la barca amb què travessava el pantà va bolcar

Els equips de recerca de la Guàrdia Civil d'Osca han reprès aquest dilluns des de quarts de vuit del matí les tasques de recerca per localitzar el caçador desaparegut el dissabte en el naufragi d'una barca al pantà de Canelles, entre la comarca de la Llitera, a la Franja de Ponent, i la Noguera.

Segons han informat fonts del cos policial a l'ACN, no serà fins a mig matí, pels volts de les onze, quan els submarinistes començaran a fer immersions per localitzar el cos d'aquest veí de Barcelona de 64 anys, que té una segona residència a Estopanyà.

Els equips de recerca estan rastrejant el pantà, de grans dimensions, i l'han dividit en quadrants per tal de no repetir zones on ja han buscat.

L'home participava el dissabte en una batuda de caça de senglar organitzada a la zona. La barca amb què navegava era de petites dimensions i transportava 6 persones en el moment dels fets.

El grup de caçadors feia el recorregut amb l'embarcació per traslladar-se als punts de difícil accés de la batuda, organitzada als boscos del nucli abandonat de Finestres, a tocar del pantà.

Per causes que es desconeixen, al voltant de les vuit del vespre, l'embarcació es va començar a omplir d'aigua i de seguida va bolcar. Dos dels afectats van poder arribar a la vora del pantà nedant, mentre que els altres 4 es van agafar com van poder a l'embarcació.

3 dels passatgers van poder ser rescatats pels equips de salvament amb símptomes d'hipotèrmia. La recerca del quart caçador s'ha prolongat durant la resta del cap de setmana.

Els cossos de rescat van trobar la barca naufragada ahir a la tarda. La recerca es va suspendre a última hora per falta de visibilitat a la zona.

L'accident va tenir lloc un cop ja era fosc i s'havia intensificat el vent. Segons els Bombers de Benavarri els fets van anar molt ràpid. Tot i que encara es desconeix del cert què va passar, es van donar un cúmul de circumstàncies, com el fet que ja era de nit i feia molt de vent.

En l'operatiu hi participen bombers de la Ribagorça Oriental, Protecció Civil, Bombers de Montsó, ambulàncies d'Aragó i Catalunya, Bombers de la Generalitat, Agents Forestals i Mossos d'Esquadra, que hi ha aportat la unitat subaquàtica i també agents de seguretat ciutadana per fer el perímetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona