territori

Busquen un ciclista per atropellar un nen de 5 anys a Castellvell del Camp

Els fets es van produir al pas de vianants elevat que hi ha al costat de l'escola de Santa Anna. El nen presenta fortes contusions, però sense greus conseqüències

Nervis, desesperació i pressió psicològica. Són els sentiments viscuts durant aquests dies per la Clàudia Sola, una mare de Castellvell del Camp que va veure com un ciclista, donat a la fuga, va atropellar el seu nen de 5 anys, quan estaven creuant el pas de vianants elevat per accedir a l'escola de Santa Anna. Amb la confusió del moment per les ferides del seu fill, ni la mare ni qualsevol dels pares presents va trucar al 112, segons explica una amiga de Clàudia, Esther Fernández, "perquè vam veure que hi havia un pare que és Mosso i que es va apropar al ciclista". No obstant, el ciclista, que anava amb un grup més gran i portava un malliot groc, es va donar a la fuga. La mare ja ha presentat una denúncia als Mossos i considera "indignant" la seva actitud de no preocupar-se pel seu fill.

El passat divendres 20 de febrer, poc abans de les 3 de la tarda, la Clàudia portava els seus dos fills, la Janina, de 10 anys, i el Sauc, de 5 anys, a l'escola de Santa Anna. Anava acompanyada, a més, de les seves nevodes, de 7 i 4 anys, respectivament. Com és habitual, aquesta mare es va disposar a creuar el pas de vianants per accedir al centre.Va mirar cap ambdós costats, i segons explica a Reusdigital.cat, en comprovar que s'havien aturat diversos cotxes va fer el gest de passar. "En aquell moment em vaig adonar que venia un nombrós grup de ciclistes molt ràpids i vaig poder aturar els nens", explica. Uns moments després, la mare i els infants sí que van creuar, amb la mala sort que un altre ciclista que venia endarrerit va atropellar el seu fill de 5 anys.

El Sauc va caure uns metres més endavant i va començar a sagnar de forma abundant pel nas. Davant l'ensurt, "em vaig posar dels nervis i vam portar el nen a l'interior de l'escola perquè l'atenguessin", indica la mare. En aquest impàs de temps, la seva amiga va veure "com un altre pare que era Mosso es quedava amb el ciclista, que havia caigut a terra". "No vaig trucar al 112 perquè pensava que el policia ja li prendria les dades o trucaria", afirma l'Esther. La sorpresa per a tothom, però, va arribar quan després d'uns minuts, el ciclista i el grup que l'acompanyava es van donar a la fuga.

"Em sembla indignant que els ciclistes no es preocupessin del meu fill i també que aquest Mosso no es preocupés de prendre-li les dades", assegura la Clàudia. Un dels testimonis va apuntar una matrícula d'un cotxe escombra, que era estrangera -suposadament d'alemanya-, però ho va fer de manera incorrecta. "Diuen", continua la mare, que era un grup de semi-professionals del ciclisme, que "anaven amb un maillot groc canari, un color blanc i lletres negres", assegura l'Esther, qui se'n recorda amb més claredat de l'incident. "Jo tinc moltes parts en blanc", afirma la mare. Els nervis del moment.

Fortes contusions al cos del nen

Per sort, les conseqüències de l'accident no van ser tan greus com podien haver estat. En un primer moment, el nen de 5 anys va començar a sagnar abundanment, "perquè tenia una hemorragia interna", explica la seva mare. Se'l van emportar a l'Hospital de Sant Joan, on va estar 48 hores en observació i li van fer tota mena de proves per descartar lesions internes. Finalment, el Sauc va patir fortes contusions al front, el nas, l'orella i la cama. A hores d'ara, ja ha tornat a l'escola, i fins i tot, es preocupa de la salut del ciclista: "jo li dic que no es preocupi tant, després del què va passar", afirma la Clàudia.

Per la seva banda, la mare ho està passant força malament. "Vaig intentar anar a treballar el dimarts però no podia, no estava centrada. Porto moltes nits sense dormir, tenint malsons amb l'accident", explica. També la seva filla i nevodes ho van passar molt malament: "es pensaven que el seu germà i cosí s'havia mort i els hi van agafar un atac de nervis". "Una de les meves nevodes, fins i tot, va estar sense parlar durant hores", recorda amb tristesa la Clàudia. Evidentment, l'impacte per als nens va ser gran.

Demanda per instal·lar un semàfor en aquest pas de vianants

La mare afectada vol agrair el suport rebut per part dels pares dels altres alumnes, així com del personal docent de l'escola de Santa Anna i l'atenció rebuda per part dels Mossos d'Esquadra quan va anar a interposar la denúncia, el dia següent. "Els Mossos van trucar a ambulatoris i hospitals per veure si havia anat qualsevol ciclista, però no han trobat res de res", afirma la Clàudia amb certa indignació, no amb l'actuació policial sinó amb la situació que li ha tocat viure. Fonts dels Mossos consultades per Reusdigital.cat indiquen que la secció de trànsit no tenen cap incident registrat, ja que ningú va trucar al 112, i que en tot cas, actuaran davant la denúncia presentada de forma individual.

Tant la Clàudia com l'Esther diuen que registraran una instància a l'Ajuntament de Castellvell per tal que aquest instal·li un semàfor al pas de vianants elevat, que faci aturar als vehicles i als ciclistes. Davant d'aquest incident, els pares dels nens de l'escola es troben preocupats i reclamen solucions per evitar altres incidents. Un dels principals problemes és que si el ciclista baixa a altes velocitats, quan arriba al pas de vianants elevat fa un salt i suposa un greu perill per als adults o nens que estiguin creuant.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins