Vallès Oriental

L’exalcalde i dos regidors de CiU de Castellterçol, imputats per malversació i prevaricació

Diligències judicials per presumptes irregularitats en l’adjudicació d’obres

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Granollers ha citat a declarar l’exalcalde de Castellterçol Manel Vila (CiU) i dos regidors més, Joan Sala i Anna Fornell, com a imputats en les diligències prèvies que ha obert amb relació a un presumpte delicte de prevaricació i malversació.

L’afer té l’origen en l’adjudicació de diverses obres al poble, algunes finançades pel pla Zapatero, entre els anys 2009 i 2010. L’actual govern municipal, format per l’alcaldessa, Carme Tantiñà, i dos regidors del PIC (Progressistes Independents de Castellterçol) va denunciar els fets l’any 2013.

Entre les obres que es qüestionen hi ha l’enllumenat de la carretera de Granera, la rotonda d’accés a la zona industrial del Vapor, la plaça dels Estudis, la carretera de Castellcir o la preparació dels terrenys per la construcció de l’institut. Segons la denúncia, la junta de govern municipal va adjudicar algunes de les obres a l’empresa d’un familiar de l’exalcalde Vila i, a més, l’empresa del regidor Sala va rebre el contracte per fer les instal·lacions elèctriques.

El jutjat que porta les diligències ja ha citat a declarar diversos empresaris que s’havien presentat als concursos per fer les obres.
Segons fonts del PIC, a més de la presumpta adjudicació irregular, algunes obres es van fer malament i incomplint la normativa. Citen, per exemple, la instal·lació del cablejat de la carretera de Granera, en un tram de gairebé un quilòmetre. “Els cables es van posar gairebé en superfície i van quedar al descobert pel desgast del paviment, quan la normativa obliga a fer una rasa i enterrar-los a uns 60 centímetres o més”, diu el regidor Ramon Cordero (PIC).

Segons fonts del mateix govern, un informe tècnic quantifica el cost de la reparació necessària a la carretera de Granera en uns 150.000 euros, gairebé el mateix que el que va costar, uns 176.000.
Manel Vila no ha volgut fer cap comentari sobre la citació judicial ni sobre el fons de l’afer. En declaracions a EL 9 NOU només ha dit que no ha rebut encara cap notificació del jutjat i que, si cal, quan la rebi, donarà les explicacions que calgui.

Les presumptes irregularitats van ser l’argument que va esgrimir el PIC l’any 2013 per trencar el pacte de govern que tenia amb CiU des d’un any abans, quan els dos grups van subscriure la moció de censura contra l’anterior alcalde, Vicenç Sánchez, d’Alternativa Independentista-AM, un grup vinculat a ERC.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida