Osona/Ripollès

Els veïns decidiran si accepten obres al carrer Sant Bartomeu de Torelló

En una reunió, van criticar aspectes del projecte i que hagin de pagar per una via de la Diputació.

El carrer Sant Bartomeu és, en realitat, part de la carretera BV-5224, propietat de la Diputació, que en farà cessió a l’Ajuntament després de fer obres. Connecta els carrers Sant Miquel i Manlleu i és molt estret, amb voreres per on no passa ni un cotxet. La idea és fer-lo de plataforma única, millorar la seguretat limitant el trànsit i fer nous els serveis, amb un punt especialment sensible com és el clavegueram, recollint les aigües cap a un altre col·lector. Per al trànsit, es preveu limitar la velocitat a 20km/h i amb control de càmeres. El projecte l’ha fet la Diputació i dimarts es va presentar en una reunió de veïns, amb l’assistència d’una cinquantena de persones.

Hi va haver, sobretot, dues reticències: la part de les obres que els tocarà pagar per contribucions especials –un 29% del pressupost– i el temor que la capacitat del clavegueram i la recollida d’aigües continuï essent un problema. La reunió va acabar amb el compromís tàcit que els veïns, un cop concretat el cost de les obres per propietari i el projecte definitiu, decidiran si es tira o no endavant. Amb l’advertiment de l’alcalde, Santi Vivet (CiU), que no fer-ho implicarà reiniciar el procés de zero i, probablement, perdre les subvencions que ara mateix hi ha compromeses per a les obres: 156.000 euros de la Diputació i 80.000 del Pla de barris de la Generalitat. L’Ajuntament n’aporta uns altres 50.000 d’un projecte que, en la seva redacció actual, sortiria a licitació per un preu de 409.000 euros. Als veïns en conjunt els tocaria pagar-ne 120.000.

La presentació de les grans línies del projecte va anar a càrrec de l’arquitecte responsable, Carlos Freire. Va destacar del carrer Sant Bartomeu el seu interès històric com a part del nucli antic i la funció que havia tingut com a eix comercial i de tallers artesans vinculats a la torneria. Dues empremtes que, com després van fer notar els mateixos veïns, “han desaparegut del tot”. En general, les intervencions dels assistents van avalar que al carrer Sant Bartomeu li cal un rentat de cara, però van trobar a faltar més concrecions, sobretot del cost final.

Pel que fa al projecte, i vinculat amb la millora del clavegueram, es va recollir per tenir en compte la proposta d’allargar l’actuació fins a la intersecció amb al carrer Puigdassalit. La preocupació dels veïns i el compromís de l’Ajuntament és que, en cas de riuades, “l’aigua que baixa de més amunt no ha d’arribar al carrer Sant Bartomeu”. El temor afegit és que, fent-lo de plataforma única –si bé en forma de V i recollida d’aigües al mig–, les voreres quedarien anul·lades i l’alçada del carrer seria al mateix nivell que les portes d’entrada a cases i establiments.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró