Societat

Una vintena de detinguts al Vallès i el Baix Llobregat acusats de tràfic d'haixix

L'operació policial es va centrar a Rubí, on presumptament hi havia el centre d'operacions, Terrassa, Sant Joan Despí, Gavà i Sant Feliu de Llobregat

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir al matí més d'una vintena de persones en una operació contra el tràfic de drogues que es va centrar sobretot en diversos barris de Terrassa i en dos immobles de Rubí, però també en poblacions del Baix Llobregat com ara Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Gavà. L'operació policial, que va tenir la col·laboració de la Policía Nacional i l'Agència Tributaria, es va iniciar a les sis del matí, i va quedar sota secret de sumari.

Segons fonts de la investigació, aquesta banda era molt activa des de feia uns quants anys a Catalunya, però els seus integrants presumptament compraven la droga al Magreb i la guardaven a Espanya per transportar-la per carretera fins a França. També va transcendir que el líder de la xarxa a Catalunya era un dels detinguts en una casa de tres plantes del número 166 de l'avinguda de Castellnou de Rubí. Després d'un escorcoll exhaustiu al domicili, els agents també van detenir la seva parella, tots dos són d'origen magrebí, i van endur-se'n caixes amb objectes, material informàtic, documentació i una pantalla gegant de televisió, i van escorcollar amb gossos tres cotxes i una moto. Els veïns de Castellnou van explicar ahir que la parella feia un any que vivia a la zona i que no tenia relació amb els veïns de l'entorn. Es va detenir una tercera persona a l'avinguda de Can Sucarrats de Rubí.

Expectació a Terrassa

Un altre dels epicentres de l'operació policial va ser a Terrassa; es va concentrar en gran part al barri de la Maurina, on hi va haver molta expectació veïnal, ja que els agents van fer diversos escorcolls en domicilis particulars, però també en locals i comerços. Fruit dels registres, la policia es va endur diverses capses amb material i documentació i va escorcollar diversos cotxes aparcats als carrers Núria i Maria Auxiliadora. En l'operació de la Maurina es va detenir el treballador d'una carnisseria que també es va acabar registrant. Alguns veïns van comentar que sabien des de feia temps que hi havia tràfic de tabac i drogues a la zona.

Les altres dues detencions a la cocapital vallesana es van produir al barri del Poble Nou, concretament al número 34 del carrer Miquel Àngel, i també al número 238 de l'avinguda de Madrid, ubicada al sector de Montserrat. El dispositiu policial, que es va desenvolupar sota secret de sumari, no es donava per tancat i no es descartaven més detencions.

LA XIFRA

20
detinguts
, com a mínim, en l'operació policial contra el tràfic de drogues que està sota secret de sumari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia