Societat

S'eleva a 51 la xifra de víctimes espanyoles de l'accident d'avió

El secretari d'Estat de Seguretat subratlla que és una “dada provisional” que s'ha recollit a mesura que els familiars dels passatgers s'han posat en contacte amb les autoritats

La dada s'ha de creuar amb el recompte de les autoritats alemanyes

El gabinet de crisi del govern espanyol ha elevat a 51 la xifra de ciutadans de l'Estat que viatjaven en l'avió de Germanwings que aquest dimarts es va estavellar als Alps francesos.

En la roda de premsa posterior a la reunió d'aquest dimecres, el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, ha actualitzat la informació sobre els ciutadans amb passaport espanyol afectats per l'accident

Martínez ha recordat que ahir es va obtenir una dada “preliminar” a partir de la llista de passatgers facilitada per la companyia aèria que era de 45 “cognoms espanyols”.

Després de contrastar aquesta llista amb les dades facilitades pels familiars que s'han posat en contacte amb el comitè de crisi habilitat a l'aeroport del Prat “s'han identificat 49 víctimes”. Més endavant, el gabinet de crisi de la Moncloa ha elevat a 51 els morts de nacionalitat espanyola.

Tot i així, ha subratllat que aquesta és una xifra “provisional” que caldrà creuar amb el recompte que estan duent a tere les autoritats alemanyes.

L'altcàrrec d'Interior ha precisat que d'aquestes persones es disposa “de nom, cognom, document d'identitat i persona de contacte”.

També ha explicat que el procediment que es farà servir per completar la seva identificació serà contrastar la recollida de “mostres i dades antropomètriques” de les víctimes amb la informació de la base de dades dels DNI i altres. Tota la informació es trasllada a una fitxa homogènia idèntica a la que s'està utilitzant a França i Alemanya. L'objectiu és fer un registre amb el major nombre de dades possibles per fer la identificació de cada víctima.

Martínez ha dit que es tracta d'un procés complex i ha reconegut que es fa difícil dir en quin moment s'obtindran els primers resultats.

En tot cas ha afirmat que la coordinació dels equips policials “és màxima” i es treballa per disposar de les dades “tan aviat com sigui possible”, malgrat que la zona on es troben els cossos és de “difícil accés”.

El secretari d'Estat ha destacat que el govern espanyol ha posat a disposició de les autoritats franceses un equip de policia científica format per 3 membres de la Guàrdia Civil i 3 de la Policía Nacional que està “preparat” per a anar al lloc de l'accident.

També ha dit que l'Estat ha enviat 11 psicòlegs a França per donar assistència als familiars de les víctimes in situ, cinc dels quals a Marsella i els altres sis a Seyne-les-Alpes.

D'altra banda, ha confirmat que el ministeri de l'Interior ha obert una investigació sobre els missatges catalanòfobs a les xarxes socials arran de l'accident. Martínez ha assenyalat que aquestes piulades, “a més d'expressar una tremenda crueltat, poden ser constitutius de delicte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JULIÀ DE RAMIS

Els Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses