Vallès Oriental

El Govern aprova el projecte de llei de creació de la comarca del Moianès

El text que ha de permetre la creació de la nova comarca s’ha d’aprovar al Parlament

El consell del govern d’aquest dimarts ha aprovat el projecte de llei de creació de la comarca del Moianès. Es justifica pels vincles territorials, històrics, econòmics, socials i culturals que apleguen els 10 municipis d’aquest territori a cavall del Vallès Oriental, el Bages i Osona.

El Govern ha aprovat en la reunió d’aquest dimarts el projecte de llei per a la creació de la comarca del Moianès. La llei haurà de traslladar-se ara al Parlament per ser aprovada i, d’aquesta manera, poder entrar en vigor just després de les eleccions municipals del 24 de maig. Aquestes han de permetre la constitució del primer consell comarcal del Moianès.

El govern justifica la creació de la comarca pels vincles territorials, històrics, econòmics, socials i culturals que apleguen els 10 municipis. També pel suport popular que té la seva creació i que va quedar refrendat en el procés participatiu que es va fer el passat 22 de març i per la conveniència de la gestió supramunicipal dels serveis a prestar. A més, de la viabilitat econòmica.

La comarca del Moianès es crearà després de les eleccions municipals. De fet, la reunió del govern d’aquest dimarts també ha aprovat una disposició addicional que preveu distribuir el nombre de conseller en cas que es constitueixi una nova comarca abans dels comicis locals.

El Moianès estarà format per deu municipis: Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safa, del Vallès Oriental; Collsuspina, d’Osona; i Calders, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders i Santa Maria d’Oló, del Bages. La capital serà Moià.

En un comunicat de premsa, el Govern recorda que l’Estatut d’autonomia de Catalunya concedeix a la Generalitat competències exclusives sobre l’organització territorial i la determinació, creació, modificació i supressió dels ens que la configuren.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona