Societat

Cada cop més empreses de turisme d'aventura

El nombre de societats dedicades al turisme actiu i als esports d'aventura a Lleida creix en un 5%

La temporada de turisme actiu i esports d'aventura a la demarcació de Lleida va començar ahir de manera oficial amb 234 empreses oferint serveis i activitats turístiques, una xifra que suposa un increment d'un 5% respecte a l'any 2014 (223) i d'un 12% respecte a la temporada 2013. Aquestes dades, recollides per l'agència ACN, les va donar a conèixer ahir la Diputació de Lleida des de Llavorsí, i confirmarien que Lleida manté el lideratge a l'Estat en aquest àmbit econòmic.

La temporada 2014 es va tancar amb la contractació d'uns 625.000 serveis, una xifra que va suposar un creixement del 5%. Aquesta nova temporada el sector preveu mantenir l'increment d'activitats amb un augment del 6%, la qual cosa voldria dir arribar a les 660.000 activitats contractades de terra, aire i aigua. Aquestes activitats tenen un impacte econòmic de 76 milions d'euros i ocupen 1.800 persones.

El Pallars Sobirà lidera el rànquing amb un total de 50 empreses dedicades al turisme actiu i els esports d'aventura, seguida de la Val d'Aran, amb 38, i de l'Alt Urgell, amb 33.

L'esport rei per excel·lència continua sent el ràfting, amb uns 145.000 serveis contractats la temporada passada, seguit del descens de barrancs, amb poc més de 105.000 serveis. En el senderisme es van contractar 100.000 serveix, els mateixos que en la bicicleta de muntanya, i en la hípica se'n van registrar 50.000.

Prop de dos mil llocs de treball

Durant la inauguració oficial de la temporada, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñe, va destacar l'impacte econòmic d'aquest sector i el va xifrar en 76 milions d'euros. És la suma dels ingressos procedents de l'activitat, l'allotjament i la restauració. Reñé va afegir-hi que si només es tenen en compte els serveis oferts per les empreses, el volum de negoci és de 27 milions d'euros. Reñé també va subratllar el paper que el sector juga en l'ocupació al Pirineu. Durant el 2014 els esports d'aventura van donar feina a 1.807 persones: 667 a temps complert, 429 a temps parcial i 711 autònoms. El sector és optimista. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, va anunciar que s'espera una bona temporada, gràcies a la neu que encara hi ha acumulada als cims de les muntanyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia