Societat

Pablo Guerrero, en el Jardí dels Poetes de Morella

El poeta i cantautor extremeny ja té el seu espai a la localitat després d'haver publicat el llibre “Les lletres de Morella”, inspirat amb un viatge pel Maestrat

Morella ha reconegut la trajectòria del cantautor Pablo Guerrero, amb la instal·lació d'una nova placa literària en el Jardí dels Poetes. Es tracta del cinquè autor amb relació amb la localitat ubicat en aquest espai, després José Antonio Labordeta, Vicent Andrés Estellés, Carles Salvador i Joaquim Garcia Girona. L'última obra de Guerrero és “Les lletres de Morella”, poemes ambientats en un viatge pel Maestrazgo.

A l'acte, han estat presents l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el mateix Guerrero, la regidora de cultura, Maria Rallo, i el director dels museus de la localitat, Carlos Sangüesa. Així, el poesia ha tingut un gran protagonisme, gràcies als versos de l'autor que ell mateix ha recitat. Especialment emotiu ha sigut el final de l'acte, quan ha pronunciat el seu famós “A cántaros”, tot un himne als anys 70. Pablo Guerrero va tornar a Morella a la tardor de 2014 després de diversos anys, per presentar la seva última obra en el marc del programa cultural “Cita a Morella”.

Pablo Guerrero és un conegut cantautor establert a Madrid que des de finals dels vuitanta ha publicat poemaris com “Temps d'espera”, “Vivint segles, escrit en una pedra”, “El cel tan sols”, “No són flocs de neu?” i “Sense soroll de paraules”.

També ha tret més de deu discos en els seus més de quaranta anys de trajectòria. Entre ells, va destacar “A cantaros”, que es va convertir en un gran èxit. A més, ha composat molts més treballs, com per exemple, “Perquè estimem el foc”, “A tapar el carrer”, “Tota la vida és ara” o “Llops sense son”.

Guerrero es troba ultimant un nou disc, que veurà la llum en poc temps. Respecte a “Les lletres de Morella”, cal assenyalar que són poemaris que suposen també un viatge en el temps, per tornar a l'època d'infantesa de l'autor amb la passió per la terra com a teló de fons. Morella va captivar l'autor i per aquest motiu li dedica aquestes línies. Pablo Guerrero també ha col·laborat amb grans artistes durant tota la seva carrera, com per exemple, amb Nach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona