Osona/Ripollès

Un total de 111 candidatures signen el compromís ‘Ajuntaments per la independència’ a Osona

El Sucre de Vic ha acollit aquest dimecres a la tarda la presentació de les candidatures que han signat el document de la campanya ‘Ajuntaments per la independència’ impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Munic

Nota de premsa de l’Assemblea d’Osona

Un total de 111 candidatures signen el compromís ‘Ajuntaments per la independència’ a Osona

El Sucre de Vic ha acollit aquest dimecres a la tarda la presentació de les candidatures que han signat el document de la campanya ‘Ajuntaments per la independència’ impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la independència.

Fins a data d’avui, un total de 111 candidatures han signat aquest compromís a Osona (114 si hi afegim Aiguafreda, que forma part de la territorial de Sant Martí de Centelles i que també s’ha sumat a l’acte). Durant els propers dies encara s’hi poden sumar noves llistes.

L’acte s’ha celebrat a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici de El Sucre de Vic i ha comptat amb la presència de més de 100 alcaldables acompanyats per candidats a regidors i membres de les assemblees territorials.

El comprimís que han signat les candidatures compta amb quatre punts: en primer lloc, donar suport, a l’adhesió o continuïtat de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI); en segon lloc, donar suport a les campanyes que s’impulsin des del municipi, per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari; en tercer lloc, assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre conjurin una majoria independentista al Parlament, donar suport a que l’ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol; i finalment, en quart lloc, donar suport a la proposta que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern.

L’acte ha tingut dues parts. En una primera s’han donat a conèixer les llistes que han signat el document. Seguidament, hi ha hagut els parlaments d’Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona, Alfred Verdaguer, President d’Òmnium Osona i Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’Associació de Municipis per la independència.

Tots ells han insistit en la necessitat de tenir uns ajuntaments de caire marcadament independendista per seguir endavant amb el procés. Han coincidit també en demanar unitat d’acció.

La segona part ha consistit en una foto de família a fora del recinte.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Ascensió de Granollers engega motors

GRANOLLERS
ROSES

L’Àrea de Turisme promou l’estalvi d’aigua en hotels i càmpings

ROSES
societat

L’acampada de la UB es mantindrà el 12-M si el rectorat no respon

Barcelona
infraestructures

Adjudicades les obres d’una nova via ciclista al corredor de la C-66

celrà
ARBÚCIES

Salut deixarà el municipi sense base SEM i ambulància a partir del 2025

ARBÚCIES
Salut

El nou edifici principal de l’Hospital Joan XXIII es començarà a construir a finals d’any

Tarragona

Viladecavalls i Terrassa estaran units per un carril bici i de vianants el 2025

VILADECAVALLS

Caganer.com s’expandeix amb l’obertura d’una botiga al centre de Bilbao

torroella de Montgrí
societat

Sabadell reomplirà el llac del Parc Catalunya

Sabadell