Societat

L'oferta gastronòmica es multiplicarà durant els propers dies amb diferents propostes que duran les flors a taula

La restauració es bolca de nou en Temps de Flors

Gràcies al Gastroflors, les flors passaran a formar part dels menús dels 42 restaurants participants

Flors i gastronomia aniran juntes durant els dies que duri el Girona, Temps de Flors 2015. Poques vegades al llarg de l'any la ciutat registra xifres tan elevades de visitants i, per tant, no són pocs els bars i restaurants que aprofiten l'ocasió per oferir menús i propostes especials. Durant els deu dies que dura l'exposició, doncs, el sector de la restauració no en quedarà al marge i portarà les flors a la taula amb un bon nombre d'iniciatives de tota mena.

Fins a 42 establiments han decidit enguany unir-se al Gastroflors, una de les propostes més destacades. Gràcies a aquesta iniciativa les flors passaran a formar part dels menús dels diferents restaurants participants, tots ells membres de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona. Així doncs, els assistents a la cita podran demanar plats com una amanida de llagostins i pètals de pensament amb perfum de violeta, hamburguesa de vedella casolana amb ceba caramel·litzada i floretes de romaní, magret d'ànec sobre un jaç d'arròs cremós de menta fresca i flors d'acàcia o tàrtar de fruites amb essència de menta i violetes.

Aquesta iniciativa compartirà espai amb la tercera edició del Flors de Nit, organitzada per la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals, que té l'objectiu d'allargar l'activitat a la ciutat fins ja entrada la nit. “El Temps de Flors està protagonitzat per l'activitat de dia, però amb aquesta iniciativa volem motivar la gent a allargar la seva estada i fer que el sector nocturn també es vegi beneficiat de l'augment de visitants que experimenta aquests dies la ciutat”, destaca Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm. Així doncs, fins a 23 restaurants, bars, hotels i locals d'oci nocturn oferiran un catàleg d'aperitius, tapes, còctels, dolços o menús elaborats amb flors.

Una nit de tastets

També el Mercat del Lleó s'unirà a la cita amb una jornada de tastets i portes obertes fins a mitjanit. Concretament, serà durant la tarda i vespre de dissabte dia 9, quan una vintena de parades obriran les seves portes per oferir tapes i petites mostres dels seus productes, en una iniciativa que anirà acompanyada d'un bar de copes i l'actuació del grup The Blackiss. La jornada, que també se celebra aprofitant el Girona 10, ja fa uns anys que es porta a terme i serveix per “obrir el mercat a la gent més jove i a ciutadans que no vénen habitualment i, a més, permet que els clients puguin tastar productes que normalment pot ser que no s'atreveixin a provar”, tal com destaca Joan Gironell, president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó.

La cuina amb flors també tindrà presència al Vol Espai Gastronòmic, on aprofitant la cita diversos cuiners com Yolanda Bustos o Carles Antoner participaran al Vol amb flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia