Societat

Flors fins a mitjanit

El Temps de Flors comença amb un dia de patis oberts fins a les 12

Els tastets del Mercat del Lleó seran un dels grans al·licients de la jornada

Comença la setmana més concorreguda de l'any a Girona. La ciutat ja està a punt per rebre les prop de 200.000 persones que es calcula que passaran per Temps de Flors durant els deu dies que durarà la mostra. La cita arriba ja a la seixantena edició i ho fa en un estat de forma immillorable. 134 espais obriran les portes aquest matí –la inauguració oficial serà a les onze a les escales de la catedral– perquè els visitants puguin gaudir dels 164 projectes florals que formen enguany l'exposició. Durant tota aquesta setmana prop de 1.000 voluntaris han estat treballant a contrarellotge per muntar uns projectes que fa mesos que preparen i que a partir d'avui ja es podran contemplar. Durant aquesta primera jornada, a més, patis i espais estaran oberts fins a mitjanit, una iniciativa que es repetirà dimecres i dissabte vinent. La resta de dies, però, també s'amplia l'horari respecte a les edicions anteriors i fins a les 10 de la nit es podrà visitar.

Els Banys Àrabs, els soterranis de la catedral –que repeteixen després de l'èxit que va tenir l'any passat la seva recuperació–, Sant Nicolau o les Sarraïnes seguiran sent alguns dels grans atractius d'un recorregut on enguany s'hi sumen importants novetats. L'antic cinema Modern es podrà tornar a visitar després de 16 anys clausurat i el riu Onyar s'il·luminarà de nit gràcies a un muntatge que s'hi submergirà. També es recuperarà el monestir de Sant Daniel, on hi exposarà una representació del festival Floraliën de la ciutat belga de Gant, una col·laboració que arriba fruit de la voluntat de l'Ajuntament de trobar acords amb mostres similars d'arreu del món.

Dels milers de ciutadans que visitaran la ciutat durant els propers dies, es calcula que prop del 40% ho faran per primera vegada. Això, com a mínim, és el que recull un estudi de l'equip de govern, que assegura també que el 98,61% dels assistents que hi passen cada any mostren predisposició a tornar-hi. Aquests assistents hi vénen sobretot en parella (el 44%), mentre que el 23% hi assisteixen amb amics i el 20% amb família. Per a aquesta seixantena edició, el pressupost de l'exposició és de 400.000 euros.

Tastets al Mercat

En aquest primer dia de flors, la gastronomia hi tindrà un paper important. La cita arriba acompanyada pel Gastroflors i el Flors de Nit, dues propostes que faran que les flors entrin a formar part dels menús dels restaurants i de l'oferta de bars, hotels i locals d'oci nocturn. A més, aquesta tarda el Mercat del Lleó celebrarà la ja tradicional jornada de tastets. Una vintena de parades obriran les portes fins a les 12 de la nit i oferiran tapes i degustacions dels seus productes. L'activitat es completarà, a més, amb l'actuació del grup The Blackiss.

Dalí i la seva relació amb la premsa

L'exposició fotogràfica Dalí, breaking news es va inaugurar ahir amb una visita guiada dirigida per David Álvarez, comissari de la mostra. Aquesta exposició, organitzada per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme de la Costa Brava i l'Agència EFE, es podrà veure a la seu de la Generalitat de Girona fins al 30 d'agost i mostra l'habilitat innata del pintor figuerenc per convertir-se en el focus d'atenció de la premsa.

Els cinc sentits representats en una peça única

“El Temps de Flors estimula tots els sentits i havíem de trobar un objecte que mostrés això.” Aquest va ser el punt de partida de l'artista gironí Andreu Carulla per donar forma a La Flor dels Sentits. Aquest objecte servirà per commemorar els 60 anys de l'exposició i estarà compost per una peça superior que representa el tacte d'una margarita; una peça cònica inferior que, gràcies a una tela, reflecteix la silueta de la ciutat; i una bola de fusta perfumada amb flor de lotus que estimula l'olor i que, a més, es pot col·locar dins l'objecte perquè emuli el so d'una campana. El colofó de l'obra són uns bombons florals fets pel xef de postres Jordi Roca en què ha combinat fruites liofilitzades i olis essencials de gessamí, te verd, calèndula, espígol i rosa i els ha banyat en xocolata per aconseguir satisfer el darrer dels sentits, el gust. En total se'n posaran a la venda (a les oficines de turisme) 500 exemplars a 35 euros cada un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia