Vallès Oriental

LES FITXES ELECTORALS: Vilalba Sasserra

CiU busca revalidar la majoria

Alternativa Independent per Vilalba, que va governar 12 anys, no es presenta

Les eleccions municipals a Vilalba Sasserra vénen marcades per l’absència d’Alternativa Independent de Vilalba (AIV), que va governar de 1999 a 2011 i que aquesta legislatura es va estar a l’oposició.

CiU, amb l’alcalde Joan Pons al capdavant, busca revalidar la majoria absoluta que va aconseguir el 2011, després d’haver estat la força majoritària de 1979 a 1991, quan el govern va passar a mans de grups independents amb Independents per Vilalba, primer, i AIV, després. La novetat és la presència per primera vegada d’ERC, que encapçala Francesc Xavier Plana i que porta com a segon a Jordi Ylla, que el 2011 formava part de la llista d’AIV. Per tercer cop, el PP presenta un cap de llista, Fulgencio Franco, que no viu al municipi.

CiU confia a revalidar la majoria absoluta. Entre altres, presenten la baixada d’impostos i la municipalització del servei d’aigua potable com a principals valedors de la seva política. Per la seva part ERC pot recollir el vot que fins ara anava a AIV. Qui té més difícil entrar és el PP. Tot apunta que la lluita per l’alcaldia serà entre CiU i ERC.
Les propostes de CiU aposten per la continuïtat i giren al voltant de continuar amb la baixada d’impostos o com a mínim sense superar l’IPC, continuar amb el projecte de quatre fases per al camp de futbol, donar una continuïtat a la plaça de la Vila i ajuntar-la amb la plaça de l’Església.

ERC proposa potenciar la imatge de Vilalba amb la creació d’espais per passejar i descansar, creació de la ruta del temps amb imatges antigues i actuals, millorar la senyalització turística i els seus espais destacats, millorar les infraestructures, més vigilància ciutadana i promoure comerços per no haver de desplaçar-se a altres poblacions, sense que signifiqui un augment en els impostos.

Per la seva part, el PP presenta un programa que busca estabilitat econòmica, posar l’Ajuntament prop del ciutadà i ajudes a la gent gran.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona