Vallès Oriental

La Diputació dóna 100.000 euros a la Garriga per les obres de la Doma

La reforma de la teulada de l’església ha de començar aquest mateix estiu

L’església romànico-gòtica de la Doma és una de les peces arquitectòniques més importants de la Garriga.

Presenta un aspecte general extern força bo, tot i que té problemes a la teulada que provoquen humitats sobretot al sostre de la nau central, la més primitiva. Per fer front a aquests desperfectes, i després de la cessió de l’església per part del bisbat a l’Ajuntament ara farà un any, l’Ajuntament ha aconseguit dues subvencions de la Diputació de Barcelona que sumen un total de 100.000 euros per afrontar les primeres obres que s’hi facin.

El primer ajut va ser atorgat l’any passat, i la segona subvenció ha estat comunicada fa pocs dies al consistori garriguenc. Les ajudes han arribat a través d’uns programes que l’ens provincial té per a la rehabilitació del patrimoni més singular de les comarques de Barcelona i que, probablement, es podran anar renovant en els propers anys.

Des del govern de l’Ajuntament esperen que, un cop redactat del tot el projecte de rehabilitació de la teulada –la primera urgència de la Doma– es pugui licitar de seguida per començar les obres aquest mateix estiu. Els diners que ha atorgat la Diputació aniran destinats a la teulada perquè es considera que molts dels mals que pateix aquest edifici gòtic del segle XVI provenen de les goteres i d’altres desperfectes de la teulada actual, a més dels danys que provoquen els nombrosos coloms que hi volten constantment, sobretot dins del campanar i del comunidor.

Un cop acabada aquesta primera actuació d’urgència, s’haurà de fer un pas més per refer parts interiors malmeses i per cuidar el retaule gòtic dedicat a Sant Esteve que presideix la nau central, dels pocs de Catalunya que es poden veure en el seu lloc originari. L’Ajuntament ara ja té prou entitat per resseguir les línies d’ajuts públics i també per destinar-hi recursos propis. Ara mateix, per exemple, s’està rehabilitant tot el cementiri que circumda aquest edifici amb un pla d’ocupació que ocupa dos paletes de manera permanent.

VISITA PASTORAL DEL BISBE DE TERRASSA

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, ha estat aquesta setmana de visita pastoral a la Garriga. Ha visitat les comunitats religioses, s’ha entrevistat amb associacions relacionades amb la parròquia i també amb entitats civils com la que organitza la festa de Corpus. També va estar dilluns a la Doma (a la fotografia) per visitar aquesta antiga església parroquial. El van acompanyar, entre d’altres, l’alcaldessa, Meritxell Budó; el rector, Santi Collell, i l’arquitecte tècnic, Frederic de Buen.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS