Vallès Oriental

Tagamanent fa un obrador per a artesans als baixos de l’ajuntament

L’objectiu és que pugui ser utilitzat per artesans del municipi i d’altres pobles propers

Tagamanent disposarà d’un obrador per a artesans del sector agroalimentari tant del poble com de poblacions de l’entorn que s’està construint als baixos de l’ajuntament, on s’estan fent obres d’ampliació.

“Per a un petit productor representa una inversió molt gran que no pot fer en solitari”, explica l’alcalde en funcions, Ignasi Martínez, que recorda que el projecte vol generar “economies d’escala”.

La instal·lació comptarà amb un obrador preparat per a la manipulació dels aliments, tindrà cambra frigorífica i disposarà d’un registre local sanitari. A banda de l’ús dels artesans, permetrà que pugui utilitzar-se per manipular i guardar els aliments frescos que es reparteixen a les famílies del poble que passen per dificultats econòmiques.

Ja hi ha diversos artesans del municipi interessats a fer servir aquest nou equipament. Per exemple, productors de melmelades o de carn ecològica. També s’hi han interessat persones de municipis propers. L’ús pot ser continuat o bé puntual. “Hi podrà venir un pagès que tingui molta collita de tomàquets i, per exemple, en vulgui fer confitura”. Quan acabin les obres, l’Ajuntament farà un procés de difusió per donar a conèixer la instal·lació i, a partir d’aquí, fixar els criteris de funcionament amb funció dels requeriments sanitaris que calgui aplicar segons el tipus de producte que s’hi manipuli. També les quotes que caldrà pagar.

Les obres costen uns 200.000 euros que es financen a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i de fonts de la Diputació. La proximitat de l’ajuntament a la C-17 i al riu Congost ha allargat el procés perquè ha calgut obtenir els permisos de Carreteres i l’Agència Catalana de l’Aigua. Les obres inclouen la construcció d’una sala polivalent d’ús públic que servirà de sala de plens però també per fer activitats i cursos. Ara, per exemple, la gent gran fa gimnàstica en una sala de Sant Martí de Centelles. També es fan altres tallers i activitats que s’han d’acabar fent en instal·lacions privades cedides. Aquests canvis comporten, a més, el trasllat al primer pis de les oficines municipals.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT