Osona/Ripollès

Nous ajuntaments en marxa

Aquest dissabte es fa la constitució dels ajuntaments d’Osona i el Ripollès sorgits del 24M. De les grans poblacions, el balanç és que s’ha seguit el guió previst els últims dies: Anna Erra a Vic, Àlex Garrido a Manlleu, Santi Vivet a Torelló i Jordi

Aquest dilluns, l’edició d’EL 9 NOU inclourà un repàs exhaustiu a la jornada d’aquest dissabte, amb cròniques dels plens de constitució dels principals ajuntaments d’Osona i el Ripollès i el perfil de tots els nous alcaldes.

A Vic, en un ple que s’ha pogut seguir en directe per EL 9 TV i EL 9 FM, Anna Erra (CiU) ha estat escollida alcaldessa amb els 9 vots a favor dels seus regidors. Era l’esperat una vegada descartat el suport dels grups de l’oposició, que el seu torn tampoc han aconseguit concretar una majoria alternativa entre ERC (5), Capgirem Vic (4), PSC (1) i Vic per a Tots (1) que els hauria donat 11 regidors i, per tant, una majoria absoluta. L’únic regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, ha quedat al marge des del primer moment dels contactes per part de totes dues bandes.

A Manlleu, el ple de constitució ha visualitzat l’acord d’ERC i MES i Àlex Garrido (ERC) ha obtingut el suport de 9 dels 21 regidors del nou consistori com a nou alcalde, en substitució de Pere Prat. Hi ha pendent de concretar el paper que Dolors Collell, regidora de MES, tindrà en el nou govern municipal, però tot apunta que vinculat a Serveis Socials.

A Torelló, Santi Vivet (CiU) ha tingut el suport dels seus set regidors i els dos de Fem Torelló, amb qui tot apunta que tancarà un pacte de govern els propers dies i amb el qual ja aconseguirà la majoria absoluta. ERC-JpT, soci de govern els últims tres anys i que s’ha vist "apartat" de les negociacions per continuar-lo, ha fet visible el seu rol com a oposició i els tres regidors del grup han votat el seu propi candidat, Jordi Casals. La CUP, com el PSC, han votat en blanc.

A Ripoll és, de les grans poblacions, l’única on l’equip de govern partia ja d’entrada d’una majoria absoluta. Jordi Munell (CiU), per tant, ha estat escollit alcalde per segon mandat consecutiu amb els 11 vots del seu grup. La resta, EDC (4), CUP (1) i Fem Ripoll (1) han votat en blanc.

Una de les novetats rellevants al Ripollès, ja coneguda en la setmana prèvia, és a Camprodon, on un pacte alternatiu ha tret de l’alcaldia un dels més veterans, Esteve Pujol (PSC), després de 20 anys en el càrrec. El pacte entre els independents Junts Fem Camprodon i ERC ha donat l’alcaldia a Xavier Sala, cap de llista dels primers.


Pactes desencallats a última hora

El ple de constitució dels ajuntaments també ha aclarit situacions pendents d’última hora. És el cas de Roda de Ter, on l’empat a sis regidors entre ERC i IPR convertia en àrbitre per a la futura alcaldia l’únic regidor de CiU, Antoni Escarrabill, que ha acabat donant el vot a Albert Serra (IPR), convertintr-lo, d’aquesta manera, en el futur alcalde de Seva.

A Sant Vicenç de Torelló es va saber finalment aquest divendres que ERC i CiU havien arribat un pacte de govern pel qual el candidat republicà, Èric Sibina, es convertiria en alcalde com a cap de llista de la força més votada. Bloc Municipal, amb l’extinent d’alcalde Elisabet Oró al capdavant, es quedarà a l’oposició. Totes tres candidatures amb representació havien empatat a tres regidors.

Aquest dissabte a les 5 de la tarda es fa el ple de Sant Hipòlit de Voltregà, un altre dels casos pendents de tancar però on tot apunta que Xavier Vilamala (PSC), ara sense la majoria absoluta de regidors, tornarà a ser escollit alcalde.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona