Societat

successos

Rescaten l'espeleòleg accidentat dissabte

Els Bombers de la Generalitat van completar ahir, després de més de 20 hores, el rescat de l'espeleòleg accidentat dissabte en una cova del Pallars Jussà. En l'operatiu van participar un centenar de mossos, bombers i voluntaris de la Federació Catalana d'Espeleologia, segons informa l'ACN.

L'home, un veí d'Igualada de 45 anys, va caure dissabte des d'una alçada de sis metres a la cova d'en Cuberes, dins el terme municipal de la Conca de Dalt. El rescat va ser complicat i lent perquè la cova, tot i no tenir molt desnivell, té moltes zones de gateres i parts que requereixen fer escalada, i l'home es va accidental en una zona difícil coneguda com el Pou Rodó i situada a 3 km de la sortida. Els bombers, que van rebre l'avís poc abans de les sis de la tarda de dissabte, es van desplaçar a la cova en helicòpter, i durant la nit van entrar-hi en grups per arribar fins a l'accidentat, que va haver de ser extret amb llitera.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.