Vallès Oriental

Tagamanent fa canvis urbanístics per donar sortida a les naus vinculades al sector de la pedra

L’Ajuntament treballa per ampliar els usos permesos i garantir l’activitat econòmica a les naus

L’Ajuntament de Tagamanent està impulsant canvis urbanístics als sectors industrials que ocupaven les antigues empreses Pedres i Marbres Vila i Leiro per poder ampliar els usos permesos en aquests sectors.

Els canvis també volen facilitar-hi la continuïtat d’una activitat econòmica després del tancament d’aquestes activitat vinculades a la construcció i a l’extracció de la pedra al municipi

“L’objectiu és facilitar l’opció que puguin venir noves empreses i mantenir l’activitat econòmica”, afirma l’alcalde, Ignasi Martínez (Assemblea de Tagamanent). Totes dues finques estan situades al peu de la C-17, a la banda de ponent de la carretera.

El procés més avançat és el dels terrenys que ocupava Pedres i Marbres Vila, al sector del Camp dels Avellaners, on l’Ajuntament fa un parell d’anys que hi treballa d’acord amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. La modificació urbanística ja està tramitada i aprovada per la Generalitat i, en aquests moments, està en exposició pública el projecte de reparcel·lació i urbanització del sector. L’Ajuntament calcula que tot el procés haurà acabat en un mes. Amb el canvi, la finca tindrà “molts més usos permesos”, diu Martínez. Serà després d’executar els treballs d’urbanització que permetran destinar les naus per determinades activitats industrials, de restauració, usos recreatius, oficines i serveis, terciari, magatzem i també comercial segons el compliment de la legislació específica de la Generalitat que regula la implantació d’aquestes activitats. “Tagamanent hi guanya no tenint allà unes fàbriques abandonades”, diu.

En el cas dels terrenys de l’empresa Leiro, tot just s’estan fent els primers passos amb la petició d’estudi a la Comissió Territorial d’Urbanisme. “Està molt al principi. Estem a l’espera de veure les possibilitats urbanístiques que ens apunten per a aquest sector”, explica Martínez. Segons l’alcalde, hi ha empreses que han mostrat a la família Leiro el seu interès per les naus. “Però ara està condicionat per les llicències d’activitats que tenien concedides i que estan lligades al sector de la pedra”, comenta Martínez.

La proximitat de la C-17, però també del riu Congost o de la línia de tren de Vic, fa que tota la tramitació urbanística hagi de tenir en compte els requeriments fets per diversos organismes com Carreteres, l’Agència Catalana de l’Aigua o l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries. En el cas del Camp dels Avellaners, Martínez recorda que han estat “dos anys de tràmits” en un procés complex per a un ajuntament petit com Tagamanent.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona