Societat

Les bruixes de Llers recuperen les tradicions

Llers es tornarà a convertir el dia de Sant Joan en un poble embruixat i ple de misteris gràcies a la celebració de la fira Fes-te Bruixa. Al migdia tindrà lloc la inauguració de la placeta de les Herbes, per fer memòria i deixar constància de la importància que sempre han tingut les herbes en l'elaboració de remeis naturals i casolans per part de les dones del poble, “una saviesa popular que s'ha transmès de generació a generació i que no es vol deixar perdre”, assenyalen Anna Admetlla i Nuri Llinares, responsables de l'organització.

Entre les activitats del dia hi haurà la passejada per les Garrigues, oportunitat per conèixer per què serveix cada herba, activitats infantils i tallers de manualitats, maquillatge i olors durant tot el dia. També hi haurà contes a càrrec d'El Cau de les Rondalles i una xerrada de la ja habitual Carme Joan i meditació amb Gemma Paraire. Igualment, hi haurà parades de productes naturals i esotèrics, artesania i alimentació.

Llers, poble de bruixes

La tradició diu que Llers és terra de bruixes i Carles Fages de Climent va publicar l'any 1924 el llibre de poemes Les bruixes de Llers, il·lustrat amb dibuixos de Salvador Dalí. Els poemes van engrandir les mil i una llegendes que circulaven sobre els aplecs sabàtics amb rituals tenebrosos i disbauxes embogides de les bruixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia