Societat

3 focs rellevants, 45 detinguts i 2 morts a la carretera, balanç d'Interior de la revetlla

El conseller Jordi Jané s'estrena en roda de premsa al capdavat del departament demanant prudència davant dels 445.000 desplaçaments que es preveuen en l'operació retorn

El conseller d'Interior, Jordi Jané, no ha volgut fer aquest dimecres una valoració positiva de la nit de Sant Joan, tot i reconèixer que els resultats han estat “menys negatius del que es podia haver previst”. Els dos morts a les carreteres, un jove de 18 anys a Calonge de Segarra (Anoia), i un home de 60 anys a Garrigoles (Baix Empordà) li impedeixen saldar amb satisfacció el primer operatiu important des que és conseller. Precisament per això ha demanat extremar la precaució al volant davant els 445.000 desplaçaments que es preveuen en l'operació retorn. Els Bombers han hagut d'atendre tres incendis rellevants i els Mossos han detingut a 45 persones, 13 de les quals relacionades amb la Revetlla.

“Quan avui sé que una família de Catalunya té un fill de 18 anys que ha mort, no els podria mirar a la cara si dic que el balanç ha estat satisfactori”, ha expressat des de la sala de premsa del departament d'Interior. “Podem dir que no ha estat tan negatiu com potser era previsible”, ha afegit.

El nombre de detencions, per exemple, ha estat més baix que el d'un dissabte o un diumenge habitual. La policia ha efectuat 45 detencions durant la nit arreu de Catalunya, un nombre sensiblement inferior a les 51 de mitjana que es fan un dissabte o les 55 d'un diumenge. “La Revetlla de Sant Joan és una nit especial, però a efectes de detencions no ha estat especialment remarcable”, ha indicat. De les 45 detencions, Jané ha explicat que 13 estan directament relacionades amb la Revetlla, un 48% menys que l'any anterior, quan es van detenir a 25 persones per circumstàncies similars. 2.794 efectius dels Mossos han estat actius durant la nit de Sant Joan.

Pel que fa als incendis, els Bombers n'han reportat tres d'especialment importants, tots ells ja extingits. A Cervelló (Baix Llobregat), s'han cremat 2,5 hectàrees de vegetació a Cervelló en el més important de la nit. Els altres dos rellevants han estat un de 2.500 metres quadrats cremats al descampat de Can Cuyàs, a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i un altre que ha cremat 2.000 metres quadrats a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). De menor importància s'ha actuat en l'incendi d'un habitatge de Sant Pere de Ribes (Garraf), en què un home de 40 ants ha estat atès amb símptomes lleus i una deixalleria a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Entre les 6 de la tarda de dimarts i les 8 del matí de dimecres els Bombers van atendre 1.043 serveis i el telèfon d'emergències 112 va rebre 3.800 trucades.

Sense relació directa amb la celebració de la Revetlla, Jané ha recordat la mort d'una persona aquest dimarts a Terrassa, que es va veure envoltada per les flames que van cremar tota la seva habitació. Nou persones més van ser hospitalitzades per inhalació de fum a les què es van afegir dos bombers, un que va patir un cop de calor i un altre que va patir un traumatisme al colze i cremades al coll després d'haver caigut per les escales de l'immoble.

El Trànsit ha estat el capítol més negatiu de la nit amb dos morts i una operació retorn pendent en la qual s'espera que 455.000 vehicles tornin a Barcelona. Un jove de 18 anys va morir en un impacte frontal amb un camió a Calonge de Segarra (Anoia). La segona víctima mortal ha estat un motorista de 60 anys. La família va denunciar la seva desaparició dimarts a la nit i el cos sense vida ha estat trobat pels Mossos aquest dimecres a les 6 del matí en una pista forestal de Garrigoles (Baix Empordà). Tot i que encara no es coneixen les causes del sinistre, Jané ha apuntat a un accident de trànsit com la hipòtesi més viable.

Jané ha previst “molt de trànsit” per a la tarda d'aquest dimecres i ha demanat als conductors que extremin la precaució. Només al matí ja s'han registrat més de 320.000 vehicles accedint a Barcelona i durant la tarda probablement s'acabaran superant els 445.000 que, en total, ha previst el Servei Català de Trànsit. El conseller d'Interior ha fet una advertència especial amb l'alcohol, les drogues i l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix. Encara no s'han processat les dades pel que fa al nombre de positius per alcohol o drogues -es faran durant el matí- en els 66 controls que la policia ha fet durant la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA