Societat

Mor un home en ser envestit per un bou a les festes de l'Ampolla

Els fets van tenir lloc dilluns quan la víctima, de 80 anys, participava en la celebració d'un bou embolat

Un veí de l'Ampolla va morir aquest dimecres a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, a on havia estat traslladat per les ferides que li va produir dilluns passat un bou durant la festa major de Sant Joan del municipi.

Els fets, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Francesc Arasa, van succeir durant la celebració d'un bou embolat, a la plaça portàtil, quan un dels animals es va girar cap a l'home, de gairebé 80 anys i molt aficionat i assidu als bous, i el va envestir.

“El bou li va donar dues banyades i les perforacions, encara que en principi no li van afectar cap òrgan vital, li van provocar una important pèrdua de sang”, ha informat l'alcalde.

L'home va ser traslladat al centre hospitalari de Tortosa, on, malgrat les transfusions i a l'atenció rebuda, no es va poder recuperar i ahir va morir.

En conèixer el desenllaç del succés, l'Ajuntament de l'Ampolla ha suspès els actes taurins que quedaven per celebrar, previstos per a aquesta tarda, últim dia de les festes.

L'Ampolla havia acaparat especialment l'atenció aquest any després de la sentència judicial que, arran de la denúncia d'una entitat animalista, considera exclosa de la llei la modalitat de 'bous al mar' que es venia celebrant al port de la localitat, com també es fa a Les Cases d'Alcanar.

L'Ampolla, com habitualment, va obtenir la corresponent autorització per celebrar bous a la plaça, amb la particularitat que aquest any, davant el pronunciament judicial, el recinte on tenen lloc no tenia un tram obert al mar per on els anys anteriors saltaven els bous, sinó que tot el perímetre estava tancat.

I, a més, per si es donés la circumstància que un animal caigués a l'aigua si cedia alguna de les tanques, es va col·locar una segona barrera formada per una fila de boies dins de l'aigua, atenent al requisit normatiu que tots els actes taurins se celebrin en recintes tancats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró