Societat

Malestar a Sils per la creixent inseguretat

Associacions de veïns i regidors es concentren avui

El consistori ha detectat una trentena d'ocupacions de cases

Les associacions de veïns de Sils han convocat per avui al vespre (a les 8) al davant de l'ajuntament una concentració de rebuig a la creixent inseguretat que han detectat al casc urbà i a les urbanitzacions. El tiroteig de Vallcanera del dia 15 ha fet aflorar altres problemes al municipi, com ara la trentena d'ocupacions il·legals de cases, precisa l'alcalde, Martí Nogué (MES-Independents de la Selva).

L'equip de govern (MES-ERC-ICV) dóna suport a la concentració de rebuig d'avui, indica Nogué. El batlle, que acaba de ser reelegit, assegura que han enviat una trentena de cartes als propietaris d'immobles ocupats de manera il·legal. En quatre casos (dues a la urbanització King Park, una a Les Mallorquines i una a Vallcanera), el propietari (un banc) ha informat al batlle que hi posaran remei.

Les ocupacions han anat a més des de fa un any, segons diu l'alcalde silenc. Entrar en els béns d'altri fa que alguns ocupants punxin el servei de l'aigua i/o el de la llum: “L'aigua és competència nostra, però la llum, no. Si hi ha indicis que es fa servir l'electricitat irregularment, avisem Endesa.”

El tiroteig de Vallcanera

La concentració d'avui arriba onze dies després d'un tiroteig a Vallcanera en una discussió per droga. Ha estat la gota que ha fet vessar el vas de la paciència dels veïns. Tal com reconeix Nogué en una carta que l'Ajuntament ha distribuït pel poble, “els darrers successos causen aquest sentiment de por, inseguretat i indignació que és compartit per tothom”.

Avui al matí (a les 10), responsables municipals participaran en la junta local de seguretat, amb la presència del director dels serveis territorials d'interior, Albert Ballesta. L'Ajuntament vol que hi hagi més vigilància, tot i que admet que ja que s'ha incrementat des d'uns incidents al novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia