Vallès Oriental

SUCCESSOS

Cinc encaputxats assalten la casa de la nau d’Arderiu, a Canovelles, i s’emporten joies i 12.000 euros

Els fets, que els Mossos d’Esquadra investiguen, van passar la matinada de la revetlla de Sant Joan

Cinc homes encaputxats van assaltar la matinada d’aquest dimecres, revetlla de Sant Joan, l’habitatge on viu la família Arderiu i que està situat a les mateixes instal·lacions d’aquesta empresa, al carrer Juan de la Cierva, del polígon industrial Can Castells, a Canovelles.

Els lladres van amenaçar de disparar amb una pistola a les dues dones que hi havia a l’interior de l’habitatge, Margarida Arderiu, de 61 anys, i la seva mare, de 86, que és qui es va emportar la pitjor part: va anar per terra per una empenta i va patir un esquinç a la mà i té l’espatlla plena de morats per la caiguda. Els assaltants van aconseguir joies de les dues dones valorades en uns 10.000 euros i uns 12.000 euros en efectiu que guardaven a la caixa forta. Els fets han estat denunciats als Mossos i l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) s’ha fet càrrec del cas.

Cap a 2/4 de 2 de la matinada, quan els lladres van rebentar la porta d’accés a l’habitatge, les dues dones dormien. “En sentir el terrabastall, ens vam aixecar corrent per veure què passava. Sortint de l’habitació ens vam trobar de cara amb uns lladres amb la cara coberta. La mare es va tancar a l’habitació però ells van començar a picar a la porta. I davant de la barbàrie va obrir-la. De l’empenta va caure a terra”, relata Arderiu. “Vaig interposar-me i els vaig fer sortir de l’habitació entre amenaces de disparar-nos i de tallar-nos les orelles”, assegura Arderiu.

Els assaltants eren cinc homes, quatre amb passamuntanyes i un amb la cara coberta amb una mitja. També portaven guants. Parlaven en castellà i es dirigien a les dues dones parlant-los de vostè. “Per la manera com ens parlàvem vaig deduir que eren sud-americans”, comenta. També que sabien on anaven. “Deien que hi vivíem dues dones soles i que els ho havien dit els nostres amics”. Un d’ells –“el més fornit, que semblava el cap”, apunta l’empresària– portava una pistola amb la qual les va amenaçar i els la va posar al clatell. “No me la vaig jugar perquè ens amenaçaven, sobretot a la mare”, diu Margarita Arderiu a EL 9 NOU. “Els vaig parlar suaument perquè em vaig adonar que ells tenien més por que nosaltres i que si no els tranquil·litzava podien fer una ximpleria que podria ser pitjor”. Finalment, els va obrir la caixa forta on hi havia els diners i els va donar les joies. “Teníem joies perquè dues dones al llarg de la vida reben regals dels marits o dels fills però no eren joies ni grans ni cares, eren detalls d’amor. Per nosaltres eren importants però els lladres en trauran ben poc”.

Quan ja van tenir el botí, els lladres van lligar Arderiu i li van agafar els telèfons mòbils i van trencar la línia domèstica per evitar que pogués trucar a la policia. Amb tot, quan encara eren al recinte de l’empresa, Arderiu va agafar un mòbil que tenia amagat i que no els va entregar i va alertar al 112. Tot i això, quan la policia va arribar a l’empresa els lladres feia cinc minuts que havien marxat. Els agents van deslligar a les dones. Arderiu també va poder alertar el seu germà i amb fustes i claus van tancar la porta que havien fet malbé els assaltants. Els Mossos van mirar de trobar proves en una inspecció a l’habitatge. Fa uns 30 anys, la família ja va patir un altre robatori similar d’encaputxats armats amb escopetes. Van entrar, primer a l’empresa i, després, a la casa.

Fa unes setmanes, la Policia Local de la Garriga va enxampar dos homes que van entrar a una casa amb els masovers a l’interior. Al desembre, els Mossos van detenir sis homes per assalts violents comesos en cases de Santa Agnès, Bigues, l’Ametlla i les Franqueses.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós
societat

Detingut pel tràfic d'immigrants en situació irregular

portbou
itàlia

Pànic a Nàpols per l’eixam sísmic més fort dels últims 40 anys

barcelona

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona