Societat

Entitats de la Conca volen difondre i impulsar juntes patrimoni i model de futur

Amb el nom de Compromís per la Conca, es proposen fomentar el patrimoni paisatgístic, cultural, històric, patrimonial i enològic i el creixement sostenible

La Conca de Barberà té un important patrimoni paisatgístic, cultural, històric i, com no, enològic. Uns elements importants per esdevenir la base d'un “desenvolupament sostenible del territori”.

Amb aquesta premissa, el 9 de maig es va constituir l'entitat Compromís per la Conca, una iniciativa que va tenir com a impulsores l'Associació La Conca 5.1, l'Associació dels Amics del Castell de Barberà de la Conca i l'Associació dels Amics del Paratge Natural de Poblet.

La iniciativa neix, però, amb l'objectiu d'incorporar altres entitats i associacions de la comarca. És amb aquesta finalitat que dimarts van convocar una primera reunió al castell de Barberà de la Conca per donar a conèixer els seus objectius.

Aquests van quedar palesos en el manifest signat per les entitats promotores, en què assenyalen la seva voluntat “d'assumir un paper més actiu en la concepció d'un model de desenvolupament del territori”. Per això, consideren necessari “constituir un àmbit estable de participació i anàlisi de la realitat comarcal amb l'objectiu de promoure un desenvolupament equilibrat”.

En aquest sentit, Compromís per la Conca aposta per “la promoció d'una nova cultura del territori que incorpori un caràcter més participatiu” i per “generar sinergies entre els diferents agents implicats i les administracions per promoure un gran pacte comarcal” que defineixi el desenvolupament del territori. Aquest ha d'afavorir al conjunt dels habitants, garantir la cohesió social i millorar les expectatives de futur del territori.

LA XIFRA

3
són les entitats
promotores d'aquesta plataforma, que resta oberta a la incorporació d'altres associacions.

LA DATA

09.05.15
És la data de la signatura
de l'acord de les associacions impulsores i de la presentació del manifest fundacional.

Visions 5.1, un espai de debat i de reflexió

Al costat de Compromís per la Conca, l'Associació la Conca 5.1 impulsa aquests dies el cicle Visions 5.1, enguany amb la col·laboració dels Amics del Castell de Barberà de la Conca. A través de documentals, xerrades i taules rodones, la proposta vol reflexionar sobre qüestions d'actualitat a la Conca de Barberà a través de les experiències de persones de fora de la comarca, però també de les que treballen al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró