territori

Urbanisme aprova un nou sector industrial a l'antiga Comarcal i una zona verda al Roquís

Es proposa un segon accés des de la rotonda del polígon Agro Reus per a les empreses que s'hi ubiquin

La Comissió d'Urbanisme de Tarragona ha aprovat definitivament el nou pla parcial urbanístic de l'antiga comarcal, promogut per l'Ajuntament de Reus a través de Redessa. L'anunci, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, suposa la finalització d'uns tràmits d'anys que permetran la implantació de petita i mitjana empresa a la zona, així com l'ordenació d'una gran àrea verda de 32.000 metres quadrats al Roquís. El pla parcial té per objectiu ampliar el sòl industrial disponible, ordenar l'accés a la ciutat per la carretera de Riudoms, i enllançar les zones industrial i verda, a més de la carretera T-11.

L'ordenació defineix el sòl urbà industrial en els terrenys a ponent de la variant, mentre que la part situada a llevant es destina íntegrament a sistema d'espais lliures i equipaments. Tot l’àmbit té una superfície de 266.835,70m2, dels quals 111.753,20 seran de sòl privat: indústria aïllada (35,93% del total de de l’àmbit), indústria en filera (5,42%) i equipament privat (0,5%). Els 156.788,30 m2 restants seran sòl públic: viari i aparcament (21,38% del total de l’àmbit), espais verds, parcs i jardins (15,88%), i equipament (6,75%). La resta es destina a reserves.

El pla parcial preveu dos equipaments situats a la part sud, un al costat de Mas Sedó i que correspon a l'escola d'Agricultura de la Generalitat, ja en funcionament, i l'altre, amb edificacions qualificades com edificis d'interès històric artístic. A la vegada, es planifica un tercer equipament dins de la nova gran zona verda.

Quant a l'accés al nou sector industrial, aquest es preveu des de la carretera T-310, en un punt pròxim a la rotonda de la variant. No obstant, també està previst que hi hagi un segon accés des de la rotonda del polígon Agro Reus. La modificació d'aquest pla parcial es va iniciar amb el govern del Tripartit, quan la regidoria d'Urbanisme estava comandada per Jordi Bergadà, i ha patit diverses modificacions durant aquests anys.

El regidor d'Urbanisme i de Promoció Econòmica i Ocupació, Marc Arza, opina que amb aquest pla parcial "guanyem una zona verda i d'equipaments, millorem els accessos a la Comarcal (que ha rebut una forta inversió privada els últims anys) i obrim la porta a una zona industrial i de serveis que alguns privats volen tirar endavant". Segons Arza, les actuacions previstes a la zona donen a entendre "un canvi de cicle" econòmic, malgrat que les modificacions urbanístiques es van iniciar en plena crisi.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró