Societat

Primera etiqueta Ecolabel a una casa rural del Penedès

Aquest segell de garantia europeu distingeix els productes que compleixen els requisits més exigents de qualitat mediambiental

Mas Llagostera promou el turisme responsable des de 2010

La casa de turisme rural Mas Llagostera ha aconseguit el reconeixement europeu a cinc anys de compromís amb l'entorn i de promoció del turisme responsable. Des de principi de maig, la casa té l'etiqueta Ecolabel, un segell de garantia europeu que distingeix els productes que compleixen els requisits més exigents de funcionament i qualitat mediambiental., Ara aquest segell llueix per primera vegada al costat del nom d'una casa de turisme rural del Penedès.

Amb aquesta certificació, Mas Llagostera dóna informació als seus clients sobre els valors de la casa. Els propietaris en el moment de la restauració ja van optar pel model de recuperació dels criteris d'autosuficiència pròpia de les masies dels segles XVI i XVII, mitjançant la integració d'energies renovables, plaques fotovoltàiques, caldera de biomassa o l'aprofitament de l'aigua de pluja per regar una part de la collita. “Aquests són alguns dels detalls que els clients estrangers valoren més”, assegura Pere Solé, propietari de la finca. Segons ell, “la recuperació d'antics costums, com penjar rams de pelitre a les finestres per evitar els mosquits a l'estiu o tancar les finestres durant les hores de sol per mantenir la casa fresca”, fan de Mas Llagostera un espai de retrobament i reconnexió amb la natura.

Aquest mateix any, Mas Llagostera ha rebut la certificació de qualitat de les quatre espigues, que situa la casa dins el grup de categoria superior, perquè segons els propietaris el respecte i el compromís amb l'entorn no estan renyits amb la qualitat. Precisament, els propietaris ofereixen un gran ventall d'activitats a la natura i que relacionen els hostes amb l'entorn, i el turisme del vi, propi de la zona.

LA FRASE

El compromís mediambiental i amb l'entorn és el que els turistes estrangers valoren més
Pere Solé
PROPIETARI DE MAS LLAGOSTERA

L'aposta creix amb voluntat de servei

Cinc anys després d'obrir les portes de la casa rural, Mas Llagostera ha iniciat ara un nou projecte per reconvertir l'antiga pallissa de la casa en una sala per a activitats enoturístiques. La demanda d'espais per a esdeveniments i la insistència d'alguns clients habituals els va fer adonar de la necessitat de disposar d'aquest servei. L'objectiu és oferir a empreses i particulars un lloc on fer activitats diferents, en un entorn privilegiat, sempre amb el segell de qualitat que Mas Llagostera ha associat a la marca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona