territori

Denuncien l'enverinament d'una colònia de gats a Riudoms

L'associació Amics dels Gats de Riudoms (Baix Camp) ha denunciat l'enverinament d'una colònia de gats al municipi. Segons expliquen a Reusdigital.cat, s'ha identificat un veí com a presumpte autor dels fets, però en no poder demostrar directament que ha estat ell, no s'ha presentat cap denúncia. Des de l'associació indiquen, a més, que l'individu hauria amenaçat i assetjat posteriorment l'alimentadora que cuidava els animals, la qual es va trobar amb els gats morts, aquest diumenge. De moment, la cuidadora no ha presentat denúncia per assetjament i amenaces.

En declaracions a Reusdigital.cat, l'entitat animalista diu que "és un fet que passa massa sovint, a Riudoms i en moltes d'altres localitats". "Hi ha poca sensibilitat pel que fa als animals al carrer", comenten. Es tracta d'un fet penat per la llei, que pot arribar a multes de fins a 20.000 euros. En aquest cas, seria una falta molt greu. L'entitat creu que denunciar una persona en qüestió "és complicat si no es troba al lloc dels fets", i subratllen que les persones poden "conviure amb aquests animals". Els Amics dels Gats de Riudoms expliquen que capturar i enverinar gats no "és la forma de gestionar el control de les colònies en un municipi".

A més, després de registrar-se com associació, pretenen col·laborar amb la gestió de colònies de gats al carrer a la població, juntament amb l'Ajuntament de Riudoms. En aquest sentit, volen reunir-se amb l'alcalde del municipi, Josep Maria Cruset; i el regidor de Medi Ambient, Xavier Gallego, per parlar sobre la problemàtica i fer una acció conjunta. "Volem deixar clar que no és una denúncia contra el consistori", han expressat, i que és "una queixa pública per fomentar la pedagogia entre gats i persones, perquè aquesta situació ha de canviar".

L'associació Amics dels Gats, de recent creació

Aquesta entitat es va crear fa poc temps i ja compta amb diversos socis i sòcies a Riudoms. "Volem fer créixer l'associació i intentar que aquests fets no tornin a ocórrer", expressen a Reusdigital.cat. La intenció és fer pedagogia entre la societat, i demostrar que persones i gats al carrer poden viure amb naturalitat. "A Riudoms no comprenen que es doni menjar als animals, perquè pensen que els pot molestar, i això és el que ha de canviar", conclouen des dels Amics dels Gats.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA