Societat

El risc d'incendi extrem s'amplia aquesta tarda fins a 13 comarques

En total, el risc extrem o molt elevat afecta a 31 comarques catalanes

El Govern torna a demanar precaució de cara als propers dies tot i el possible descens moderat de les temperatures

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha actualitzat l'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals (Infocat) i ha ampliat el perill extrem d'incendi de 5 a 13 comarques aquesta tarda. Així, a les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona i de la Catalunya Central ja afectades aquest matí, s'hi afegeixen diverses comarques de Ponent i de Tarragona. En total, el risc extrem o molt elevat afecta 31 comarques catalanes.

A les zones on el perill d'incendi és més extrem s'han suspès totes les activitats que comportin risc d'incendi, incloses les que havien estat prèviament autoritzades per part dels Agents Rurals. També es reforcen les mesures preventives previstes per les activitats de sega, com és el cas de les comunicacions de l'inici i fi de l'activitat i disposar d'elements d'extinció, que passen a ser d'obligat compliment en aquestes comarques. La prohibició de realitzar qualsevol activitat que impliqui risc d'incendi s'ha estès a les noves àrees amb risc d'incendi molt elevat.

Aquestes mesures afecten 76 municipis, respecte els 29 d'aquest matí. Per aquest motiu molts consistoris han reforçat la vigilància contra els incendis amb dispositius de Policia Local i voluntaris.

Protecció Civil recomana a la ciutadania evitar desplaçaments innecessaris a les zones amb un perill més elevat i ha reclamat que mantingui un comportament responsable.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha demanat precaució a la població de cara els propers dies. Tot i el descens de temperatures moderat previst pel proper dimecres, els boscos encara estan molt secs a causa de les escasses pluges d'aquesta primavera.

Jané ha agraït als cossos operatius i voluntaris la feina feta durant els 12 dies d'onada de calor. També els ha donat les gràcies per haver aconseguit evitar incendis durant aquests dies.

El pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), es manté activat a tot el territori per l'onada de calor que afecta Catalunya des de fa més d'una setmana i aconsella seguir les recomanacions per combatre la calor extrema.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha anunciat per als propers dies un descens moderat de les temperatures que pot facilitar la rebaixa dels nivells de perill extrem, tot i que es mantindran uns valors molt alts.

Davant l'elevat risc d'incendi i les altes temperatures alguns municipis catalans ja han pres mesures per garantir la seguretat dels seus habitants.

Mesures municipals

L'Ajuntament de Berga ha decidit obrir les portes de la piscina municipal de forma gratuïta mentre duri la onada de calor. Davant la bona acollida el consistori ja ha anunciat que repetirà aquesta iniciativa cada vegada que l'SMC marqui una alerta per la calor.

A Terrassa, el consistori ha ajornat fins al setembre el castell de focs de la seva festa major per l'elevat risc d'incendi. El Comitè Municipal d'Emergències, reunit aquest matí, també ha acordat mesures extraordinàries ja que el municipi ha assolit per primera vegada a la història un nivell Alfa 3 de risc d'incendi. És per això que s'està protegint especialment tot l'entorn agroforestal de la ciutat vallesana.

48 municipis afectats pel pla Alfa 3 del Departament d'Agricultura

El Departament d'Agrucultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha decidit ampliar el nivell 3 del Pla Alfa fins a 48 municipis, respecte dels 29 d'aquest matí. L'acord s'ha pres per l'augment del risc d'incendi degut a l'increment de les temperatures, l'alt índex de sequera i l'escassa humitat.

El pla s'ha activat a les dues de la tarda d'aquest dimarts i tant Agents Rurals com els Mossos vigilaran especialment les zones en les que s'hagi activat. Principalment a la Catalunya Central, l'àrea metropolitana de Barcelona, el Camp de Tarragona i les comarques de Ponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU