Societat

Consum de 22 litres més cada dia per la calor

La demanda dels 4,5 milions de veïns de l'àmbit metropolità ha pujat en 1,5 hm³

Els habitants de la xarxa metropolitana de Barcelona han consumit més aigua del que és habitual durant l'onada d'altes temperatures que ha afectat Catalunya en les últimes dues setmanes, concretament 22 litres de més per habitant i dia, segons va informar ahir l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'increment s'ha comptabilitzat en el sistema ATLL, que abasteix més de 100 municipis de la xarxa metropolitana de Barcelona, que sumen 4,5 milions d'habitants. La demanda d'aigua ha registrat un increment d'1,5 hm³, segons dades de l'ACA. Entre el 22 de juny i el 5 de juliol, la producció mitjana d'aigua de les plantes potabilitzadores de l'àmbit ATLL (les d'Abrera, Sant Joan Despí, Cardedeu, i també les dessalinitzadores del Llobregat i Tordera) ha estat d'11,7 m³/s. Durant les mateixes dates de l'any passat, la producció va ser de 10,5 m³/s.

L'augment de la demanda s'explica per les altes temperatures. La temperatura mitjana ha estat uns 3ºC més alta el 2015, amb una màxima 4,6ºC més elevada que la registrada el 2014.

Els embassaments de les conques internes estan al 83% (576 hm³) de capacitat, un volum idèntic al registrat fa un any. Pel que fa a les reserves del sistema Ter-Llobregat, estan al 84% (512), un volum lleugerament inferior al de les mateixes dates de l'any passat.

Nova plaga als plàtans de Barcelona

Amb la calor, una altra plaga ha atacat els plàtans de Barcelona. Es tracta d'un insecte denominat Belonochilus numenius, que fins ara no havia estat detectat a la capital catalana, segons els responsables de sanitat vegetal de la Generalitat. L'insecte no pica ni causa cap reacció en les persones, més enllà de les molèsties en caure a la via pública i entrar a les cases.

Conegut com a insecte de la llavor del plàtan, és d'origen americà i a Europa va ser detectat el 2008 a Còrsega i, poc després, a Catalunya. Dimarts, l'Ajuntament va començar un tractament fitosanitari en horari nocturn a Sant Martí, l'Eixample, Sant Andreu i les Corts, els districtes més afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creu Roja atén 1.450 sol·licitants d’asil el 2023 a Girona

girona

Quinzè aniversari del Servei d’Hemodinàmica Cardíaca de Clínica Girona

GIRONA

Posen en marxa uns equips pioners per tractar malalts mentals greus

OLOT / RIPOLL

Reforcen el servei d’informadors ambientals amb sis persones més aquest estiu

GIRONA
successos

Desmantellen un dels laboratoris més importants de drogues sintètiques

Granollers
societat

L’acusat de la brutal agressió d’Igualada va buscar a Internet ’noia violada’ tres dies després

Barcelona

L’Ateneu Salvadora Catà denuncia "l'actitud hostil" d'un regidor

GIRONA
SOCIETAT

L’educació en la diversitat sexoafectiva, lema del Pride 2024

BARCELONA
infraestructures

La nova estació de busos intermodal estarà llesta la primavera vinent

Tàrrega