Vallès Oriental

Fregant la perfecció

Mariona Bonàs, Maria Martín, Víctor Ferreiro i Jordi Ferrer, els millors de la selectivitat

La Mariona Bonàs, de l’escola Sant Gervasi de Mollet i en Víctor Ferreiro, de l’institut La Vall del Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana, són els alumnes del Vallès Oriental que han tret millor nota a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), un 9,5, dues dècimes per sota de la millor de Catalunya.

Els segueixen la Maria Martín, de l’Escola Municipal del Treball de Granollers, i en Jordi Ferrer, de l’institut Eugeni Xammar de l’Ametlla, amb un 9,4.

Tots quatre asseguren que no han deixat les activitats que fan normalment per preparar la selectivitat. A tots els agraden les ciències i afirmen que no els costa posar-se a estudiar.

La Maria Martín és de Granollers i vol estudiar Bioquímica a la Universitat de Barcelona, tot i que al principi volia fer Medicina. A primer de Batxillerat la van seleccionar per participar en el curs Bojos per la Bioquímica, de la mateixa universitat i la Fundació Catalunya-La Pedrera. “Quan vaig fer el curs em vaig adonar que realment m’agradava”, diu Bonàs. També va participar en les Olimpíades de Biologia de Catalunya, que organitza la Societat Catalana de Biologia, universitats i entitats científiques, i va obtenir la medalla de bronze. A part de ser una apassionada de les ciències, també li encanta la música. Té acabats els estudis professionals de violí i aquest estiu està participant en la Jove Orquestra Simfònica del Vallès, on toca el contrabaix. No s’ha dedicat a la música perquè diu que les ciències se li donen millor i l’hi ve de família. La seva mare és matemàtica i el seu germà està estudiant dues enginyeries.

La Mariona Bonàs vol estudiar Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. És de Santa Perpètua de Moguda (el Vallès Occidental) i aquest últim any ha decidit fer aquesta carrera. “No tenia gaire clar què escollir, però sabia que estaria relacionat amb les ciències o la tecnologia”, afirma. Els seus pares treballen en aquest àmbit, la seva mare és científica i el seu pare, tecnòleg. Ballarina i violinista, ha participat en el curs Bojos per les Noves Tecnologies, i des d’allà va desenvolupar el seu treball de recerca, que consistia a robotitzar un animal de peluix.

A principis de curs va marxar a Itàlia per participar en l’ESO Astronomy Camp, un campament internacional en el qual fan activitats relacionades amb l’astronomia.

En Víctor Ferreiro vol estudiar Enginyeria en Tecnologies Industrials a la Universitat Politècnica de Catalunya. Abans volia estudiar Arquitectura, però finalment va fer el Batxillerat tecnològic i es va decantar per l’enginyeria. “Encara no n’estic convençut del tot, però és una carrera que m’obre moltes portes”, diu Ferreiro.
En comptes de fer un treball de recerca corrent, va marxar una setmana a Alemanya per participar en el Model United Nations of Goldberg (MUNOG), un projecte internacional de simulació de les Nacions Unides, on els alumnes fan de diplomàtics i han de defensar els interessos d’un país.

En Jordi Ferrer ha tret un 9,4 a la selectivitat, però abans de fer-la ja tenia plaça a la Universitat de Maastricht d’Holanda. “Vaig estar un temps en aquest país per aprendre anglès i em van explicar el funcionament de la universitat i és el que jo vull”, diu. En aquesta universitat pot escollir les assignatures que més li agraden.
Encara que els números se li donen bé, també toca la guitarra, juga a handbol, i fa francès i dibuix; de fet, quan era petit admirava Gaudí i volia ser arquitecte. A part de tot això, ha participat en el projecte Ruta BBVA, que està dirigit als joves per consolidar l’intercanvi cultural entre tots els països de parla hispana.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.