Vallès Oriental

REPORTATGE

Carburos Metálicos reforça la planta de Sant Celoni en els 25 anys

La planta s’ha convertit en referència europea en l’envasat de clor i gasos especials

La centenària empresa Carburos Metálicos acaba de celebrar els 25 anys de la seva fàbrica de Sant Celoni. La planta va instal·lar-se a la població en uns temps de reticències contra les implantacions d’empreses químiques.

Va ser precisament la proximitat a aquesta concentració química a Sant Celoni (la segona en importància a Catalunya després de la de Tarragona) la que va atraure l’interès de la companyia. A Sant Celoni, l’empresa tenia l’objectiu d’implantar un centre d’envasament de clor.

Vint-i-cinc anys després, la planta ha rebut inversions per continuar sent competitiva. A més de l’activitat original, el centre de producció de Carburos Metálicos a Sant Celoni ha tingut capacitat d’atraure inversions que, el 1997, li van permetre ampliar l’activitat. Començava a envasar i analitzar gasos especials des de Sant Celoni. Són gasos amb aplicacions ben diverses. Els gasos que s’hi envasen serveixen, per exemple, per a les bombolles de les begudes gasoses, però també tenen aplicacions en el camp industrial o en medicina, una de les opcions que ha fet més coneguda l’empresa.

La decisió d’envasar aquests gasos especials a Sant Celoni es va prendre poc després que el grup nord-americà Air Products adquirís la companyia. Aquella mostra de confiança s’ha ratificat en els últims mesos. Des d’aquest any, la planta de Sant Celoni envasa en exclusiva per a tot Europa el gas Noxap. És un gas medicinal que facilita la respiració a pacients amb dificultats pulmonars. A banda, la firma continua envasant el clor que s’utilitza per potabilitzar l’aigua de boca que es pren a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

La trajectòria de la companyia té encara altres possibilitats d’expandir-se els anys vinents. Coincidint amb la celebració dels 25 anys de presència a Sant Celoni, Carburos Metálicos va presentar les inversions de dos milions d’euros que ha afrontat els últims mesos per incrementar la seguretat de la planta. Són inversions que capaciten aquest centre de producció per acollir l’envasat de nous productes. La firma està en disposició d’acollir una activitat que fins ara es porta a terme en una planta a Bèlgica. A Sant Celoni s’envasen cada any 2.500 tones de clor i 6.500 cilindres de gasos especials.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia