Osona/Ripollès

Punt i seguit als tallers adreçats a les persones grans de Tona

Han acabat les activitats dirigides a la prevenció i envelliment actiu de la gent gran de Tona però tornaran a posar-se en marxa a partir del mes d’octubre.

Nota de premsa

Un total de 35 persones han participant, des del mes d’octubre, al taller de psicomotricitat que organitza l’Ajuntament de Tona amb el suport de la Mancomunitat La Plana. A través de dues sessions setmanals s’han treballat temes com l’equilibri, la flexibilitat, la memòria i la prevenció de caigudes, entre d’altres.

L’alt nombre de participants i la constància en l’assistència, han fet replantejar l’activitat que el curs vinent es desdoblarà amb dos grups per poder millorar així la qualitat de la mateixa. El poper curs es reprendrà a l’octubre i continuarà anant a càrrec de la fisioterapeuta i terapeuta ocupacional Pilar Martín.

Al llarg del tercer trimestre d’aquest curs 2014/15, també s’han portat a terme dues activitats més, emmarcades dins del projecte municipal del model col·laboratiu d’atenció social i sanitària, els Tallers de Lleure i Salut que han arribat al 2n i 3r nivell.

Així doncs, ja és la tercera ocasió que es planteja un curs d’aquest tipus amb l’objectiu de treballar la prevenció per arribar a l’etapa de l’envelliment de forma activa i saludable.

Més de 30 persones han participat en aquests dos tallers de Lleure i Salut. Per fer-ho possible ha estat necessari el treball en xarxa dels diferents perfils professionals de les tres residències de gent gran de Tona (Can Codina, Prat, Prudenci), professionals de l’ABS Tona i dels Serveis Socials de l’Ajuntament/Mancomunitat, i també de diferents agents del territori com la Biblioteca, comerços especialitzats i la policia local, entre d’altres.

De cara l’any 2016 està previst que s’iniciïn més nivells del Taller de Lleure i Salut amb l’objectiu de fer extensiu el treball sobre l’envelliment actiu a més persones grans.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona