Societat

Les ramaderies d'Alfara de Carles recuperen l'activitat

El jutjat aixeca les mesures cautelars, imposades fa gairebé dos anys, que prohibien dur a terme les proves de bravura als bous en públic

La ramadera Àngela Mur celebra que s'hagi fet justícia

Les ramaderies de bous d'Alfara de Carles podran tornar a fer les proves de bravura als animals amb públic. Una activitat que han fet tradicionalment i que forma part de la seua rutina a l'explotació ramadera, però que des de fa gairebé dos anys tenien prohibit per ordre judicial fer davant de turistes. “Sempre hem defensat que no fèiem cap il·legalitat ni cap mal als animals, que les proves de bravura no són un espectacle”, ha explicat Àngela Mur, ramadera d'Alfara de Carles que durant aquest temps ha vist perillar el negoci. Després de mesos de batalla legal, el jutjat ha acceptat el recurs d'apel·lació presentat per la Generalitat que reclamava que s'aixequessen les mesures cautelars imposades el 2013. “Esperem que quan es faci el judici es demostre que teníem raó”, ha dit Mur.

Les proves de bravura dels bous es van convertir el 2013 en un autèntic reclam turístic a Alfara de Carles, milers de turistes (sobretot russos) visitaven les explotacions ramaderes. Un negoci que es va tallar en sec quan el jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona va decretar, com a mesura cautelar, la suspensió de les proves de bravura amb públic, després de rebre la denúncia dels grups animalistes, que consideren un espectacle amb bous aquesta activitat. “Haurem de tornar a contactar amb operadors turístics per recuperar les visites, però ara el turisme rus ha caigut. A més, un dels operadors que ens portaven visitants ha plegat”, ha lamentat Mur. Amb tot, els ramaders sostenen que les visites són un complement a la seua activitat. Mur té 160 animals a la seua finca d'Alfara, i el manteniment de l'explotació li comporta una despesa anual de 70.000 euros.

LA DATA

13.09.13
és la data
en què el jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona va prohibir les proves de bravura.

“Ens sentim enganyats pels polítics”

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre també celebra que s'hagin aixecat les mesures cautelars i els ramaders puguin portar turistes a les seues explotacions. “S'ha fet justícia”, ha dit el president de l'Agrupació, Joaquim Martí. Aquesta era una de les reivindicacions que els taurins van recollir en un manifest fet públic l'abril passat, en la multitudinària manifestació d'Amposta. De moment, només el PP els dóna suport. “Ens sentim enganyats pels polítics”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat