Vallès Oriental

Parets lliura 23 dels 30 horts familiars de Can Jornet

Les parcel·les tenen 120 metres quadrats

Parets ha lliurat 23 dels 30 horts socials que ha habilitat a la finca de Can Jornet de Gallecs. La majoria dels usuaris són persones jubilades.

Les parcel·les tenen un espai de 50 metres quadrats i n’hi ha dues de més grans, concretament de 120 metres quadrats, destinades a entitats del municipi. Una d’elles ja s’ha adjudicat a l’Associació de Dones Africanes.

L’objectiu d’aquest programa, que neix a través dels cursos d’horticultura de l’Escola de Natura de Parets, és el d’ajudar a les persones aturades o jubilades del municipi en la seva economia domèstica. Totes les verdures i hortalisses conreades seran de consum propi. Tot i això, una de les bases del projecte és la de potenciar l’horticultura ecològica.

Els usuaris dels horts podran gaudir de forma quinzenal d’un assessorament in situ dels seus horts i d’un curs d’horticultura ecològica. Aquests cursos es basen, entre altres coses, en l’estalvi d’aigua i en la no-utilització de productes químics.

A l’acte d’inauguració, l’alcalde del municipi, Sergi Mingote, va lliurar les claus de les casetes dels horts a les persones a qui se’ls han adjudicat. En l’atorgament de les llicencies s’han tingut en compte criteris de tipus social i econòmic. Un dels elements destacats va ser el taller llavorer que es va dur a terme. En aquest taller s’ensenyava com a partir de les hortalisses es poden obtenir les llavors, per així conservar-les i poder cultivar altra vegada la propera temporada.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia