Societat

Esquí nàutic d'elit a 2 Llacs, a Gimenells

S'hi farà el campionat d'Europa sub-21 del 31 d'agost al 6 de setembre amb una vuitantena d'inscrits de vint estats

Gimenells serà l'escenari del proper campionat d'Europa sub-21 d'esquí nàutic, que portarà un centenar de persones a aquest municipi del Segrià, entre esquiadors, membres dels equips tècnics, representants de les federacions de cada país, pilots i jutges

El centre 2 Llacs, de Gimenells i Pla de la Font, serà el marc on es reuniran la vuitantena d'esportistes procedents de vint estats que participaran en aquesta prova esportiva.

La presentació d'aquest campionat es va fer ahir a la Diputació. El vicepresident, Jordi Latorre; el tinent d'alcalde de la Paeria, Rafael Peris; l'alcalde de Gimenells i el Pla de la Font, Dante Pérez; la vicepresidenta de la Federació Espanyola d'Esquí Nàutic i Wakeboard, Mercedes Regany, i el director tècnic de 2 Llacs i del campionat, Xavier Roy, van explicar les claus d'un esdeveniment que, en paraules de Jordi Latorre, “ajudarà a dinamitzar la comarca, atraure turisme, donar a conèixer el territori i posicionar aquesta instal·lació com a referent de l'esquí nàutic”.

Per la seva banda, l'alcalde de Gimenells i el Pla de la Font va destacar els bons resultats obtinguts de la col·laboració entre el sector públic i el privat en aquest projecte, “que afavorirà el desenvolupament del turisme d'interior de la demarcació de Lleida”. En el mateix sentit es va manifestar el tinent d'alcalde, Rafael Peris, que va subratllar la capacitat del territori per organitzar grans esdeveniments de caire internacional. Al seu torn, la vicepresidenta de la Federació Espanyola d'Esquí Nàutic i Wakeboard, Mercedes Regany, va explicar que el campionat “ha generat molta expectació”, que s'ha traduït en un gran nombre de participants. Igualment, va afegir-hi que la federació havia donat una valoració “molt alta a les instal·lacions”, motiu pel qual “l'any vinent s'hi farà l'obert europeu”. El campionat inclou les tres modalitats clàssiques d'esquí nàutic: eslàlom, figures i salts.

Setmana de la fotografia subaquàtica a Lleida

Després d'organitzar una exposició de fotografies de gran format al fons de les piscines de Cappont, el centre Artquàtic de Lleida posa en marxa una setmana dedicada a la fotografia subaquàtica en què hi haurà xerrades de fotògrafs com Rafa Ariño, que ahir va obrir el programa, Itmar Fabregat i Quim Abadia. També s'organitzarà un concurs de fotografies subaquàtiques a través de la plataforma Instagram amb l'etiqueta #artquatic2015, i es faran activitats d'iniciació al busseig. El centre Artquàtic és a l'avinguda Pearson i totes les activitats es duran a terme de vuit a dos quarts de nou del vespre. Es tracta d'una activitat pionera per donar a conèixer un esport encara minoritari i acostar-lo al gran públic a través de la imatge. Més informació a www.artquatic.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona