Vallès Oriental

Sant Esteve fa prospeccions per trobar un nou pou d’aigua potable

L’Ajuntament demana als veïns que facin un consum racional

Sant Esteve de Palautordera, a través de l’empresa concessionària de la gestió de l’aigua del municipi, Aigües Vallflorida, està duent a terme prospeccions per tal de construir un nou pou municipal.

D’aquesta manera es garantiria l’abastament d’aigua al municipi durant tot l’any, ja que moltes vegades “no s’arriba” a l’aigua que es necessita, explica l’alcalde del municipi, Dani Fernández (CiU).
Generalment l’aigua de consum humà de Sant Esteve és extreta de la conca del riu Tordera. Tot i això, durant els mesos de manca d’aigua i en què el riu baixa força eixut, s’utilitzen uns pous de titularitat privada per tal de compensar i arribar al nivell d’abastament que el municipi necessita. Malgrat que en aquests moments el Tordera baixa sec a l’altura de Sant Esteve, se segueix consumint més aigua del riu que d’aquests pous.
Fins ara, s’han realitzat dues prospeccions d’aigua prop del riu Tordera, i està previst de fer-ne una tercera durant les properes setmanes. La maquinària que realitza les prospeccions busca aigua a uns 15 metres sota terra, i no només hi ha de trobar la quantitat d’aigua suficient, sinó també el cabal.

Els regants del municipi expliquen que després que hagi plogut aquesta setmana, i davant la possibilitat que plogui més dies, el municipi pot utilitzar l’aigua del riu sense haver d’utilitzar la dels pous durant “molts dies”. El problema és quan “passen dos mesos sense pluges i els aqüífers queden secs”. Una de les coses que també indiquen en referència als pous és que no només són útils en moments de manca d’aigua, sinó també per evitar que l’aigua de consum sigui tèrbola en moments de pluges. En aquest sentit, “l’aigua dels pous surt més bona i neta” que la dels rius.
A diferència de Sant Maria de Palautordera, Sant Esteve no té connexió amb Aigües Ter Llobregat (ATLL), tot i que fa anys es va desenvolupar un projecte per connectar el municipi. Per l’alcalde, és un projecte que “s’ha descartat” per la gran despesa que suposaria per un poble com Sant Esteve.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona