Osona/Ripollès

Descobrir el ‘bubble football’

La Mancomunitat La Plana ha portat als Hostalets de Balenyà i a Seva una nova modalitat de futbol, molt divertida, amb bombolles gegants com a indumentària i sense normes en el joc.

Els joves dels municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana han pogut provar, aquest mes de juliol, el bubble football, una nova modalitat de jugar a futbol i “molt divertida”, asseguraven alguns de la vintena de participants, que la setmana passada van provar aquest joc al pavelló municipal dels Hostalets de Balenyà. Fa 15 dies a Seva també va tenir una gran acceptació.

El joc és molt senzill i “més enllà de la competitivitat el més important és passar una bona estona”, comenten els tècnics de la Mancomunitat La Plana, que han estat els encarregats de contactar amb l’empresa Bubble Football Barcelona, que s’encarrega de tot: “Des de portar el material fins a explicar com funciona i fins i tot comptar el temps dels partits”.

Es fan dos equips de cinc jugadors en un partit que dura deu minuts. Pot semblar poc, però els jugadors acaben “molt cansats”. I és que la dificultat arriba amb la indumentària. S’han de posar, com si fos una motxilla, una bombolla de plàstic de dos metres de diàmetre. D’aquesta manera “et queda tot el cos cobert, excepte els braços i les cames”, explica Xavi Valentín, un dels creadors de Bubble Football Barcelona, l’empresa que ja implantat aquest joc a Catalunya. L’altra particularitat d’aquest joc és que no hi ha ni porter ni normes: “Es poden fer faltes però la bombolla impedeix els cops”. De fet, “hi ha moments que t’oblides de la pilota i busques el contacte amb el rival”, destaca Valentín, que remarca que “ni els cops ni les caigudes no fan mal”.

La superfície pot ser des d’un camp de gespa artificial (com es va fer fa quinze dies al camp de futbol de la UE Seva) fins a parquet i només es necessiten dues porteries i una pilota com a complements.

El bubble football és un esport que va néixer als països nòrdics i que a Barcelona l’han implantat tres joves emprenedors: Luis Navarro, Grisel Redondo i Xavi Valentín.

El bubble football ha estat una de les moltes activitats que aquest mes de juliol s’han portat a terme des dels diversos punts joves dels municipis associats a la Mancomunitat La Plana. S’han fet des de tallers de scrapbooking, bijuteria, grafits, cuina, percussió corporal, pastissos, gimcanes, entre altres. També s’ha fet una sortida a La Selva de l’Aventura, amb una cinquantena de persones, o el bateig de submarinisme en diverses piscines municipals. La majoria de les activitats han estat molt participatives. Des de la Mancomunitat destaquen el fet que “s’ha fet un calendari amb activitats i propostes que els mateixos joves havien demanat”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona