Osona/Ripollès

Tona es posa de festa major

És una de les més atapeïdes d’Osona: concentra fins a 35 actes repartits en només sis dies.

Tot i que per dates no és de les primeres d’arribar, sí que s’ha de reconèixer que la festa major de Tona és intensa. Aplega, en menys d’una setmana, 35 propostes. Aquest any, les més destacades són l’espectacle Joan Capri, a càrrec de l’actor Joan Pera; el concert dels darrers guanyadors del programa Oh happy day!, In Crescendo, i la presència de l’Orquestra Maravella, que oferirà sardanes, ball i concert.

El programa segueix, en conjunt, la tònica de les darreres edicions. Com destaca l’alcalde, Josep Salom, l’Ajuntament ha apostat per “mantenir tant els escenaris com l’estructura de la festa”. Des del consistori creuen que la graella actual és l’adequada, perquè “cada tonenc hi pot trobar el seu espai”. Continuen, doncs, els concerts al parc de les Feixetes (més informació a la pàgina 48), les propostes esportives habituals i la intenció de donar protagonisme a les entitats. Aquesta voluntat es veu, per exemple, en les exhibicions de gossos de rescat i detecció, que seran diumenge, el dia central de la festa.

Salom recalca, en aquesta línia, el valor de potenciar actes propis. Apunta que normalment no requereixen grans inversions econòmiques i que, en canvi, atrauen molta gent. És el cas del campionat de futbol fang, que enguany arribarà a la cinquena edició. “Té un èxit brutal, fins i tot es podria proposar muntar-ne un torneig comarcal”, comentava dijous.

Amb tot, des de l’Ajuntament tampoc amaguen que cada any intenten portar actuacions mediàtiques, d’èxit assegurat. Aquesta vegada s’ha recuperat el teatre de festa major, amb Joan Pera com a amfitrió. L’actor portarà a escena un espectacle basat en monòlegs que va popularitzar Joan Capri i, tot i que ell és només un, encarnarà fins a sis personatges diferents.

També és de preveure una assistència de públic massiva al concert d’In Crescendo, diumenge a la nit. Almenys així ho anticipa la concurrència que va tenir l’any passat aquesta mateixa proposta, quan va cantar la coral DeuDeVeu, la primera guanyadora del popular concurs de TV3. L’Orquestra Maravella també repetirà a la festa major de Tona, per segon any consecutiu. Pel que fa a les havaneres, les serviran dos conjunts: Rems i Els Pescadors de l’Escala.

El tret de sortida l’havien de donar, dijous, el sopar jove i els concerts de Nyandú i Sant Andrew’s Band. Aquests actes encetaven sis dies pensats, segons Salom, perquè “la gent surti al carrer”. No només la de Tona, “el programa farà que tota la comarca s’ho passi bé”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona