Osona/Ripollès

La massificació als gorgs supera els pobles d’Osona i el Ripollès, que en demanen una regulació general

Ripoll restringeix l’accés als Molins de Vilardell i Sant Joan vol mesures pel gorg de Malatosca.

Banyar-se al riu torna a estar de moda. Aquest cap de setmana comença el mes d’agost i molta gent pren com una opció anar a passar el dia als gorgs. La crisi econòmica i els preus de les piscines han propiciat que aquests paratges s’omplin de gent sobretot els caps de setmana. Però en els darrers anys ha acabat essent una massificació i molts pobles en pateixen les conseqüències. Primer van ser Campdevànol amb el Torrent de la Cabana i pobles com les Llosses o Lluçà per la riera de Merlès.

Ara, però, Ripoll també ha hagut de prendre mesures per limitar l’accés als Molins de Vilardell, i a Sant Joan també en demanen per evitar la massificació del gorg de Malatosca. A la majoria d’alcaldes els costa pensar que hi ha una solució a curt termini i veuen que una regulació a nivell general i amb la implicació del Departament de Territori i Sostenibilitat, titular de Medi Ambient, hi podria ajudar molt.
Els darrers a prendre mesures per la massificació de banyistes als gorgs ha estat Ripoll. De moment han restringit l’accés en cotxe amb una tanca al principi del camí des de la carretera de les Llosses. Els que vulguin anar a Molins poden deixar el cotxe en un aparcament habilitat en aquesta zona i arribar-hi a peu.

L’Ajuntament també hi ha incrementat la senyalització, sobretot la que fa referència al límit de velocitat d’aquest camí rural, que és 30km/h, ja que sovint els vehicles que hi passen la superen. També s’hi han posat senyals sobre la prohibició d’aparcar a prats i camins i, fins i tot, els caps de setmana compten amb un vigilant perquè controli la seguretat d’aquesta zona.

En el darrer ple de Sant Joan de les Abadesses, el grup municipal de CiU també va mostrar la seva preocupació per l’afluència, cada vegada més gran, de persones que es banyen al gorg de Malatosca. La regidora Concepció Formatgé va alertar de la massificació i la brutícia que s’acumula en aquest entorn. Per aquest motiu va demanar mesures per evitar el que passa en altres poblacions veïnes.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva