Vallès Oriental

La trajectòria dels germans Castells pren vida a Calella

Una exposició repassa les obres i col·laboracions més importants dels escenògrafs

Els germans Castells i Planas, de Cardedeu, exposen fins a principis d’octubre a l’ajuntament vell de Calella (Maresme) una exposició que repassa àmpliament les obres i les col·laboracions més importants dels escenògrafs.

“L’exposició repassa tot el nostre procés professional, des que vam començar a fer cartells, com a l’època d’‘Antaviana’, fins a grans escenografies com el planetari de la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona”, detalla Josep Castells. “Podríem considerar que l’exposició és una prolongació o un complement del llibre (Castells i Planas de Cardedeu. Constructors d’escenografies) que vam fer”, afegeix. Aquesta és la primera exposició que ressegueix d’aquesta manera tan detallada la trajectòria d’aquests bessons de Cardedeu.

L’exposició està organitzada per àmbits –cartells, escenografies, cinema, televisió...–, però també de forma cronològica. Un dels aspectes que els germans Castells han volgut potenciar és la participació dels assistents a l’exposició. “Hem volgut que sigui una exposició molt didàctica, que alguns materials es puguin tocar i, en algunes vitrines, hem col·locat diferents moments d’alguna mateixa obra perquè es pugui veure clarament el procés de construcció”, detalla Josep.

En una de les vitrines s’exposen maquetes del planetari dels Jocs Olímpics i en unes altres hi ha fotografies del taller que tenen a Santa Agnès de Malanyanes, que detallen els diferents processos i estils de producció d’algunes escenografies. L’ajuntament vell de la població maresmenca està ple de Castells i Planas. Els decorats omplen bona part d’aquest espai, com el que va inaugurar el Teatre Nacional de Catalunya, i que representen les làpides de pedra del cementiri jueu de Praga.

Les pel·lícules també han estat un àmbit molt important per als Castells. “A l’exposició hem reproduït la cuina de El Perfum, és molt recognoscible”, explica Josep. Fins i tot, en un dels racons de la gran sala d’exposicions hi ha una pantalla on es va reproduint un vídeo en el qual els mateixos Castells expliquen les principals obres que han fet al llarg de la seva trajectòria.

L’Ajuntament de Calella, i en concret, Mireia Fàbregas, responsable de la sala d’exposicions, va pensar en Castells per fer una exposició, i ells ho van acceptar de bon grat. “És una bona prova també per veure com queda tot muntat i comprovar si es pot transportar a altres sales. M’agradaria molt poder-la fer a Cardedeu o la Roca”, confessa Josep.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia