Osona/Ripollès

Laia Raventós, campiona d’Europa Sub-18 de bàsquet

La de Santa Eulàlia de Riuprimer ja va guanyar l’Europeu Sub-16 l’estiu del 2013

Laia Raventós es va tornar a coronar diumenge com a reina d’Europa Sub-18 de bàsquet. La jugadora de Santa Eulàlia de Riuprimer va ser una de les peces importants en la victòria de la selecció espanyola a l’Europeu Sub-18 que es feia a Eslovènia. Després de guanyar l’Europeu Sub-16 el 2013 i de quedar subcampiona al Mundial de República Txeca el 2014, ara Raventós repeteix trofeu dos anys més tard, amb més experiència i convertida en una peça imprescindible per a l’entrenador Víctor Lapeña.

La base hi arribava després d’haver participat, molt testimonialment, al Mundial Sub-19 a Rússia. “Vam arribar directament a l’aeroport i no vam tenir gaire temps per poder entrenar juntes amb la selecció Sub-18”, explica Raventós. “Partit a partit vam anar avançant i millorant. Estic contenta”, afegeix.

La final va ser contra França en un partit molt disputat. Els dos equips ja s’havien trobat a la fase de grups i la victòria havia estat per al conjunt francès (54-58). A la final, el marcador no es va decantar fins a l’últim quart, quan el combinat espanyol va aconseguir un avantatge de més de deu punts fins al 60-76 final. Raventós, amb 16 punts, 3 rebots i 1 assistència, va aconseguir un 19 de valoració.

El seu gran potencial físic l’han convertit en un pilar per a la selecció per darrere d’Ángela Salvadores –MVP de l’Europeu– i Maria Conde. “Al Mundial Sub-19 no vaig jugar gaire i això va fer que arribés a l’Europeu amb moltes ganes i preparada. Això va quedar clar a la primera fase amb 12,7 punts, 4,7 rebots i 3 assistències per partit.

Ara Raventós afrontarà un nou repte. La setmana vinent començarà la seva aventura a la Universitat de Charlotte, a Carolina del Nord, als Estats Units d’Amèrica, on jugarà amb l’equip femení universitari Charlotte 49ers i deixarà el Segle XXI després de quatre temporades. “L’estiu passat quan vam acabar el Mundial vaig començar a rebre ofertes d’universitats dels Estats Units i al final m’he decidit per aquesta”, explica il·lusionada.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA