Osona/Ripollès

Laia Raventós, campiona d’Europa Sub-18 de bàsquet

La de Santa Eulàlia de Riuprimer ja va guanyar l’Europeu Sub-16 l’estiu del 2013

Laia Raventós es va tornar a coronar diumenge com a reina d’Europa Sub-18 de bàsquet. La jugadora de Santa Eulàlia de Riuprimer va ser una de les peces importants en la victòria de la selecció espanyola a l’Europeu Sub-18 que es feia a Eslovènia. Després de guanyar l’Europeu Sub-16 el 2013 i de quedar subcampiona al Mundial de República Txeca el 2014, ara Raventós repeteix trofeu dos anys més tard, amb més experiència i convertida en una peça imprescindible per a l’entrenador Víctor Lapeña.

La base hi arribava després d’haver participat, molt testimonialment, al Mundial Sub-19 a Rússia. “Vam arribar directament a l’aeroport i no vam tenir gaire temps per poder entrenar juntes amb la selecció Sub-18”, explica Raventós. “Partit a partit vam anar avançant i millorant. Estic contenta”, afegeix.

La final va ser contra França en un partit molt disputat. Els dos equips ja s’havien trobat a la fase de grups i la victòria havia estat per al conjunt francès (54-58). A la final, el marcador no es va decantar fins a l’últim quart, quan el combinat espanyol va aconseguir un avantatge de més de deu punts fins al 60-76 final. Raventós, amb 16 punts, 3 rebots i 1 assistència, va aconseguir un 19 de valoració.

El seu gran potencial físic l’han convertit en un pilar per a la selecció per darrere d’Ángela Salvadores –MVP de l’Europeu– i Maria Conde. “Al Mundial Sub-19 no vaig jugar gaire i això va fer que arribés a l’Europeu amb moltes ganes i preparada. Això va quedar clar a la primera fase amb 12,7 punts, 4,7 rebots i 3 assistències per partit.

Ara Raventós afrontarà un nou repte. La setmana vinent començarà la seva aventura a la Universitat de Charlotte, a Carolina del Nord, als Estats Units d’Amèrica, on jugarà amb l’equip femení universitari Charlotte 49ers i deixarà el Segle XXI després de quatre temporades. “L’estiu passat quan vam acabar el Mundial vaig començar a rebre ofertes d’universitats dels Estats Units i al final m’he decidit per aquesta”, explica il·lusionada.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia