Societat

La Bisbal del Penedès recupera el sabor dels grans duels castellers

Vilafranca, amb la torre de 9 i el pilar de 8, i la Colla Vella, amb el 2 de 9, van mostrar un estat de forma espectacular

Els castells són això! El carrer del Doctor Robert, la caldera castellera de la Bisbal del Penedès, va tornar a respirar ahir l'ambient dels grans duels. La situació es va donar gràcies a la tornada al feu dels Castellers de Vilafranca, d'una banda, i a l'extraordinari moment de confiança i forma pel qual passa la Colla Vella, de l'altra.

Després d'una primera ronda que totes dues colles van saldar amb el 3 de 9, que en ambdós casos cal llegir amb vista al castell de 10: sense cap problema el dels verds i inamovible el dels vallencs (mai els havia vist tan bé), la temperatura a plaça es va disparar tot seguit, en un segon acte per emmarcar.

Vilafranca tenia la mà i va plantar el seu castell franquícia en aquesta primera meitat de la temporada, una torre de 9 d'escàndol. Era previsible. La resposta no es va fer esperar, i la Vella va ordenar també tancar files per atacar el 2 de 9, un castell que per primera vegada intentava a la Bisbal, una plaça tradicionalment incòmoda per a la colla. L'execució va ser d'un control excel·lent, que va tornar a evidenciar el potencial actual del folre i les manilles dels rosats.

L'expectació se centrava aleshores a saber si Vilafranca augmentaria l'aposta amb el 3 de 9 amb l'agulla, però els verds van anunciar el 4 de 9, el mateix castell amb què va acabar també la seva sèrie la Colla Vella. La decisió final es traslladava a la ronda dels espadats, i aquí els Castellers de Vilafranca van sentenciar amb un altre pilar de 8 impressionant, el tercer del curs present, mentre la Vella es conformava amb el pilar de 7.

De l'OK Corral casteller que és la Bisbal, els verds en surten reforçats, però alhora més pressionats que mai; una sensació estranya per ells. Quant a la Vella: si arriba en aquest estat a Sant Fèlix, tindrà tots els números de la rifa per descarregar el 3 de 10.

Colla Joves

Va completar el cartell la Colla Joves. La seva és una altra guerra a hores d'ara i l'actuació va ser molt meritòria, amb el 4 de 9 al segon intent, més el 5 de 8 i el 3 de 9. La sensació, però, és que la colla ha de treballar fort si vol arribar a Sant Fèlix amb possibilitats reals de plantar-hi el 5 de 9. Són la Joves i els arguments els tenen.

LA XIFRA

3
colles
han fet el 2 de 9 aquesta temporada: Castellers de Vilafranca, Colla Vella i Minyons de Terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona